miercuri, 21 noiembrie 2012

Cina a la Romania

             Aseara am mai invatat ceva important despre Romania.
             Folosesc acelasi restaurant de multa vreme. Se mananca bine, e curat, liniste, un mediu rustic cu foc ce arde in semineu, o muzica placuta fara volum, etc. Am fost de multe ori acolo, chiar daca e la 50 de km, dar e liniste si bun simt. M-am purtat frumos, am respectat pe toata lumea, am rasplatit ospatarii, am facut reclama, am dus francezi, austrieci, unguri, etc.
             Aseara eram cu cineva la cina, discutam intr-o atmosfera foarte placuta. Si intra el, purtatorul lantului de 2 kile, cuier pentru trening Nike, suport pentru 20 de chei de masina, perete pentru sustinut burta imensa, intra urmat de ai sai sateliti, o tipa dolce gabbana si trei ucenici, aliniati in functie de grosimea lanturilor de la gat. Dau usa de perete, injura frigul de afara si se aseaza exact langa noi, desi localul era gol. Doi dintre ei ragaie, ceilalti rad. Nu se dezbraca, gecile au fost o gramada de bani, trebuie afisate. Incep sa fluiere dupa chelner, care vine rapid si face o plecaciune in fata lor.
             Din acel moment noi am disparut din peisaj, ospatarii gravitau in jurul celor noi desi acestia ii injurau si faceau glume proaste, si-au aprins tigarile desi fumatul e interzis, au incaput sa cante, au cerut manele, si-au numarat banii si au comandat coca-cola.
             Am invatat asta: in Romania n-ai nici o sansa daca esti civilizat. Ca sa fii apreciat, ai nevoie de nesimtire, de o burta mare, de o gura plina si de o minte goala.

11 comentarii:

  1. Totusi, sa NU confundam Dolce & Gabbana (mai ales couture) cu D & G. Iata, pt cititorii blogului tau, un film deosebit de estetic si totodata moral inaltator despre Dolce & Gabbana couture, pe un fond de muzica religioasa clasica alinatoare pt suflet:

    http://fashion.telegraph.co.uk/videos/TMG9533664/Anna-Dello-Russos-short-film-dedicated-to-Dolce-and-Gabbanas-Alta-Moda-couture-line.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu te supara, eu zic ca trebuie sa ai si moaca pt un asa brand. nu porti haine scumpe si tu puti de la o posta

      Ștergere
    2. Nu era vorba de cine poarta brandul, era vorba sa nu se faca cumva confuzie intre Dolce&Gabbana, Dolce&Gabbana couture si D & G.

      Ștergere
  2. Nu cred ca personalul restaurantului ii baga in seama din respect deosebit. Pur si simplu le era lehamite de scandal si panarama, asa ca incercau sa le intre-n voie. Daca ar fi fost localul meu, i-as fi dat afara. Orice bar / restaurant are dreptul sa-si selecteze clientii. Anumiti oameni nu se preteaza la anumite locuri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. banul face legea. e un restaurant nu prea frecventat, tocmai pt ca nu se asculta manele si impune oarecare civilizatie. intr-un fel inteleg ca nu oricine isi permite sa dea clientii afara

      Ștergere
  3. O sa se sature de liniste si de bun simt si o sa se care :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca are dreptate Claudiu desi uneori exista situatii in care niste dobitoci sunt bagati in seama mai mult doar pentru ca le lasa alora bacsis.Pana cand nu o sa invatam ca scara de valori are un singur sens probabi ca o sa mai vedem multe magarii .Dar nu cred ca acei dobitoci aunt admirati de altcineva decat de alti dobitoci ca ei .

    RăspundețiȘtergere
  5. In sfarsit, te mai destepti si tu! :)))))))

    RăspundețiȘtergere