marți, 18 septembrie 2012

Enigmele muncii

           Cineva sa-mi explice enigma asta: unii romani spun ca pentru 200 de euro nu merg la munca in Romania, ca nu merita, iar pentru 800 de euro nu pleaca in strainatate.

14 comentarii:

  1. Nu-i nicio enigma. Sunt unii care nu asteapta decat sa li se dea. N-ai citit in "Cronica" despre Alinuta?... Ea e cheia enigmei tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Enigma = ajutoare sociale pentru bolnavi fictivi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact. multi spun ca mai bine stau in somaj, sunt acasa, nu se trezesc dimineata, etc

      Ștergere
  3. Pai mie mi se pare simplu de ce. Ca sa traiesti in Romania iti trebuie minim 300 Euro/luna pe rural si 450 de Euro pe urban, iar ca sa traiesti in strainatate acolo unde sunt joburi (nu acolo unde nu sunt joburi) iti trebuie cel putin 1000 Euro, preferabil 1200. Cred ca lumea evalueaza destul de corect cand e vorba de cifre atat de concrete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. consider corecte calculele tale. dar totusi, indiferent daca lucrezi sau nu, ai nevoie de cei 300 de euro pe luna. cum faci? nu e tot una sa-ti lipseasca 300 sau 100, pt ca cei 100 ii poti economisi sau face dintr-o alta sursa.

      Ștergere
    2. Pai eu uite cum am facut. M-au izgonit parintii de casa ca sa nu le mai mananc pensia si acum lucrez in phone sex pt aia 100 de Euro in plus. Si cica nici nu sunt chiar atat de bun cum credeam ca eram ! Zau, mai e un pic si ma da afara, ca eu eram preocupat de productivitate, si de calitatea comunicatiilor cu diversii potentiali clienti, insa se pare ca nu asta e cel mai important, ci comunicatul cu colegii + cotizarea la sindicatul lucratorilor de sex.

      Ștergere
  4. De acord cu Rudolph. Odinioara eram si eu genul care se baga in orice fara sa evalueze costurile. M-am fript cu multe nevoi nesatisfacute, m-am potolit. NU ma mai duc decat acolo unde este mai bine. Nu mai sunt nici patrioata, nici nepatrioata. Sunt eu, am o viata si vreau sa traiesc si sa ma simt bine oriunde as trai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Decat sa muncesti degeaba mai bine stai degeaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa parerea mea sincera, nu intotdeauna cand stai degeaba esti in stare decedata, si nu intotdeauna cand muncesti simti ca "traiesti", deci nu cred ca concluzia de dupa cuvantul "deci" este adevarata in toate cazurile, (din punct de vedere logic).

      Ștergere
    2. Clarificare: era vorba de concluzia TAT de dupa cuvantul "deci" al tau, nu al meu din propozitia de mai sus ! Ar fi trebuit sa spun "prin urmare" nu cred ca concluzia TA de dupa cuvantul "deci" al TAU este adevarata in toate cazurile...LOL !!!!

      Ștergere