sâmbătă, 15 septembrie 2012

De ce nu exista locuri de parcare

           In raport cu numarul masinilor, numarul locurilor de parcare din orase e nesemnificativ. Banii se duc unde nu trebuie, pentru ca inca nu s-a nascut romanul care sa ceara explicatii cum se cuvine. Asta e o problema.
           A doua problema sunt taximetristii. Cum dorinta de a munci e rara si are mereu explicatii, romanul se face taximetrist, desi daca-i intrebi toti se plang ca mor de foame. Taximetristii ocupa o mare parte din locurile de parcare. De la statii de autobuz la parcari trasate si benzi de circulatie.
           A treia problema sunt magarii care parceaza pe doua, trei sau patru locuri deodata. Pentru ca nu stiu parca, pentru ca nu vad liniile, pentru ca nu le pasa.
           A patra problema sunt trotuarele largi, cat un bulevard. Pentru ca romanul, cum nu munceste, are nevoie sa se plimbe intr-un loc larg.

6 comentarii:

  1. De acord, da, cu primele 3. Cu ultima nu sunt de acord. In primul rand pentru ca stiu ce inseamna sa ramai cu un metru de trotuar, sa te freci de gard sau sa stergi prafu' de pe masini daca cineva vrea sa treaca pe langa tine si in al doilea rand, majoritatea trotuarelor sunt DEJA ocupate cu masini (adica de-abia te strecori pe langa ele). Cand eram mica si ma duceam spre scoala (a se citi clasa a doua, a treia si asa mai departe, pana intr-a opta) aproape ca atingeam masinile care treceau pe langa mine, deoarece erau unii care se gandeau ca daca tot e trotuar, de ce sa nu parcheze pe el? Ce conteaza ca au avut loc atatea accidente? Da-i in ma-sa de copii.
    Si mai e o chestie, cand iti iei masina te gandesti si daca ai unde s-o ancorezi, frate.
    In fata blocului meu este parcare (slava cerului ca nu ne-au luat din trotuar pentru asta) dar cum unele familii au cate doua sau chiar trei masini, normal ca nu sunt locuri destule, asa ca fiecare parcheaza pe unde-i trece prin minte. De exemplu trecerea de pietoni. Saaau o iau prin capatul strazii si-o urca direct pe trotuar. Sau pur si simplu o parcheaza in fata curtilor de vis a vis.
    Si daca vrei sa treci pe la trecere, poti avea surpriza de a fi calcat de masina, pentru ca semnul de trecere de pietoni este undeva prin copaci iar trecerea este acoperita de masini. :) A, si bineinteles ca niciodata nu ti se acorda prioritate. Asta e o regula.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca se cheltuie banii pentru tot felul de aiureli, iar pt. locurile de parcare nu exista interes...

    RăspundețiȘtergere
  3. Recomandare de lectura: http://www.newyorker.com/online/blogs/culture/2012/08/the-agonies-and-the-ecstasies-of-parking.html

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine la oras taximetristii au parcari. In Bucuresti insa folosesc o singura firma de taxi, restul fiind pline de derbedei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema parcarilor e vasta si o regassti si prin alte tari, inclusiv Franta .Austria are si ea o problema serioasa cu parcarile .La noi exista insa din pacate o mentalitate ...daca ar putea romanul ar intra in supermarchet cu masina si sa nu spuneti ca nu ca stiti cu totii ca asa e .

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar si in alte tari s-a inventat bicicleta, mopedul si altele...dar noi nu! suntem cei mai tari, avem ditamai masinile!

    RăspundețiȘtergere