sâmbătă, 11 iunie 2011

Ideile lor, pedeapsa noastra

           Nu-mi place sa vad ca oamenii isi pierd timpul si banii pe inutilitati. Mai ales cand e vorba despre un popor. Mai ales cand un popor e la capatul puterilor. Unui om pe moarte nu-i dai algocalmin.
           O mare parte din Romania e mai rau ca o tara din lumea a treia. Copii umbla desculti, batrani mor pe ulite, tineri se arunca de pe cladiri, caini si gunoaie invadeaza, mafioti aplica legi, etc, etc. Ce intreprind EI in situatia asta? Inutilitati. Gainarii. Sa imparta Romania. Sa dezfiinteze spitale. Sa cheltuie bani pe campanii electorale.
           Exemplu: in Cluj se construieste un stadion imens. O gramada de bani. Nu zic ca nu e bine. Dar intreb: la ce spital vor merge suporterii dupa ce se vor bate? Sau: unde se vor parca masinile miilor de suporteri? Sau: cum se vor uita la un meci de pe noul stadion cei care nu au inca electricitate in satele din Apuseni? Sau ce simte mama ce trece pe langa acea constructie, cand stie ca alocatia copiilor nu ajunge nici luna asta?

6 comentarii:

  1. Ai făcut o greșeală mare mai sus, și anume ai scris ei cu literă mare și nu merită. Cât despre ceea ce spui trebuie să investim bani în infrastructură, dar ordinea nu cred că e bună. Ar trebui drumuri, spitale, parcări și abia apoi stadioane, părerea mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi bine de stiut cu ce bani s-a facut stadionul. Cand investitia are ca sursa fonduri europene, nu-i poti schimba destinatia. Iar proiectul trebie sa vizeze destinatiile prevazute de cei care impart banii.
    In rest, sunt de acord, pe de o parte te srânge statul de gât cu dările, cu stresul existenţei locului de muncă, iar pe de altă parte se scurg fonduri fără raţiune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Majoritatea banilor se cheltuiesc pe chestii nefolositoare..sau care nu sunt de prima necesitate.....

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cleo: nu cred ca UE impune sa se cheltuie banii pe asa ceva. ca asa cer ai nostri, e altceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alice: da, stii ei de unde sa fure...

    RăspundețiȘtergere