luni, 6 iunie 2011

Despre bani si Adevar

           Adaug articolului de mai jos: nu m-am referit la banii necesari unui trai decent. Ma refer la banii care fac dintr-un OM o marioneta, un clown rau. La banii care te fac sa-ti vinzi demnitatea, integritatea, crezand ca de fapt cumperi. La banii care te fac sa-ti scoti parintii din casa, sa-ti ignori nevasta, sa-ti bati copiii. La banii care te fac sa tai ultimul copac, sa-ti minti singurul prieten, sa-ti furi vecinul, sa-ti inseli un angajat amarat. La banii care te fac sa uiti lucruri esentiale, precum politetea, bunul simt, rabdarea, intelegerea.
           La banii care nu ajung niciodata.

6 comentarii:

  1. Raul , salutare !
    în cazul ăsta subiectul este foarte vast , cu tot felul de motive pro şi contra cu multe feluri de avedea chestiunea si sunt sigur părerile vor fi atât de tare împărţite încât ai înţelege de la primele cuvinte ale fiecăruia în ce categorie se încadrează .
    În mod sigur cei ce au văd într-un anume fel cei ce nu au în alt fel .
    Normal că în nici un caz nu se pune problema a ceea ce ai înşiruit dar punctele de vedere sunt diverse în functie de tabără priveşti din care priveşti .

    RăspundețiȘtergere
  2. ' La banii care te fac sa uiti lucruri esentiale, precum politetea, bunul simt, rabdarea, intelegerea.'

    Ca sa le uiti, mai intai trebuie sa le ai...iar daca le ai, nu mai faci ce ai enumerat in articol.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Sorin: si tu ai mare dreptate. cele 2 puncte de vedere exista si sunt reale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sau la banii care fac din noi nu doar marionete, ci şi ţinte. Ţinte pentru toate firmele care ne flatează doar fiindcă ne vânează banii.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihaela: tinte sau surse de bani, tot una e

    RăspundețiȘtergere