sâmbătă, 18 iunie 2011

Curatenie

         In continuarea temei din articolul precedent, repet, fara gluma, e nevoie de o "restructurare" in masa. Ca si cum scoti tot din casa si inlocuiesti cu lucruri noi, mai practice, mai bune. Cine se pricepe, ramane. Examene. Fara spaga. Comisii externe. Oameni capabili. Un om capabil face treaba unor 10 incompetenti. Restul, asa cum am mai spus, in agricultura, sa recultivam sutele de mii de hectare pustii, sa avem si noi grau, cartofi, sa vindem la altii.

8 comentarii:

  1. Ca de obicei, scurt si la obiect! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Raul, eu te intreb cine o sa faca restucturarea asta?Astia care sunt acum la putere?Eu , da am o solutie, oamenii destepti, cu moralitate si inteligenta sa formeze un nou partid (constienti fiind ca politica romaneasca este plina ochi de impostori si infractori) si sa reformeze intreaga tara .Asta e solutia mea, cred in ea, stiu ca exista oameni de cea mai buna calitate , ramana si sa -si doreasca sa faca asta /

    RăspundețiȘtergere
  3. Raul, crezi ca in alte tari e chiar asa mult diferit fata de ce e in Romania? In fabrica mea s-au facut restructurari de douazeci de ani, de la peste 10.000 de angajati la 1500 cati sunt in prezent; din 2003 fabrica e parte a primului producator de otel din lume. E vreo diferenta dintre restructurarile facute de romani comparate cu cele facute de öamenii "impecabili"? din occident? Eu spun ca nu. Erau prea multi 3 directori la 10.000 oameni pe vremea lui Ceausescu? Da, erau prea multi! Insa acum sunt aproape 30 la 1500 oameni!!
    Poate ca voua va place sa visati, dar mie mi-a trecut atat Europa cat si de intregul occident. Au doar un singur avantaj: sunt bogati, dar nu pentru ca sunt harnici si inteligenti sau bine organizati, ci doar pentru ca au avut ocazia sa se imbogateasca de pe urma coloniilor. Asta e avansul lor: se bazeaza pe agresivitatea din trecut si ingamfarea lor din prezent. Restul e doar publicitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alice: de astfel de actiuni e nevoie in Ro: scurte si precise. ca raidurile aviatiei americane.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ana Maria S: partidul gandit de tine sa faca restructurarea. eu cred ca ei sunt atat de multi, incat nu mai e loc de un partid. intai trebuie sa-i facem sa inteleaga ca nu mai avem nevoie de ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mircea Vladut: de 9 ani sunt in europa. si sunt bogati pt ca muncesc si stiu sa se organizeze. isi permit sa fie ingamfati, si au facut bine ca au fost agresivi. daca am fi si noi agresivi, poate candva vom ajunge ingamfati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul, nu crezi ca ar fi mai usor daca ne-ar cuceri nemtii. As accepta si rusii, sau ungurii, sau de ce nu si bulgarii. Mintea romanilor este inca sub influenta fricii comuniste, acum daca li se arata biciul, fug si se ascund.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costin: nu ar fi usor, dar ar fi bine. daca tot asa merge, intr-o zi se va intampla si asta..., ca-s bani multi de dat inapoi

    RăspundețiȘtergere