miercuri, 22 iunie 2011

Cine va conduce Romania?

         Cand repeti o greseala ajungi sa te obisnuiesti si aceasta trece in normalitate.
         Vor schimba ceva alegerile? In rau, poate. Probabil va trece Basescu si guvernul, vor veni altii, aparent mai capabili. In primii ani la putere vor fi ocupati sa demonteze tot ce au construit cei de acum, ca sa arate ca sunt mai buni, ca sa se razbune. Apoi isi vor implementa ideile proprii. Alte schimbari inutile, costisitoare. Se vor schimba (iar?) legile, se vor cheltui sume imposibil de numarat, se vor schimba ministri, lideri. Se vor schimba multe, doar ce trebuie nu.
         Vom trai la fel, pentru ca un astfel de cerc vicios nu are capat.

10 comentarii:

  1. Asta se intampla de douazeci de ani. Si asta cred ca este una din cauzele cele mai importante ale decaderii noastre. Nu numai clasa politica, ci si societatea e fragmentata, altfel nu s-ar intampla asa ceva. Daca societatea ar putea sa-si construiasca un scop comun, atunci si clasa politica ar putea face acest lucru.
    Deci nu romanul e de vina, ci societatea in ansamblu. Romanul este vinovat pentru ca trece de la o extrema la alta si pentru ca voteaza negativ (datorita nemultumirilor) la adresa conducerii, nu constructiv pentru noua conducere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu doar cand aud de Basescu ma apuca pandaliile :))

    Cine va conduce? Tot un roman concluzia? Ai zis si tu care e :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai cam asa p[entru ca noi oricum nu avem nicio pretentie in ceea ce priveste politicienii .Am tot mai mult un sentiment de absurditate care e valabil nu numai pentru noi, romanii.In orice meserie sau profesie ti se cere sa fii bun, sa faci sacrificii, sa te epuizezi pe scarile institutiei .In final nu sti exact pentru ce.raspunzi personal pentru fiecare greseala.Singurii care nu au un astfel de tratament sunt politicienii .Ei dispun cum vor de banii nostrii, de vietile noastre, de viitorul nostru si al generatiilor viitoare dar nu au nicio raspundere iar noi ne-am obisnuit sa-i caram in spinare , sa le oferim vieti de huzur lor si neamurilor lor si sa nu le cerem nimic in schimb.Suntem de acord sa fie prosti, hoti, rai, cretin , oricum.Noi le asiguram vietile luxoase si nu dorim nimic la schimb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si MApN-ul si Politia Frontaliera functioneaza f. bine. Sorry ca am uitat sa ii mentionez. Turismul e sub orice critica si NU ESTE doar vina D-nei Udrea.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mircea v: pai asta e problema, ca nu formam o societate. fiecare traieste dupa cum il taie capul.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana Maria S: politicienii profita de oportunitate. le-am creat conditiile perfecte. doar nu-s prosti sa nu ia, daca le dam...

    RăspundețiȘtergere
  7. @roamsk: un turism bun ar rezolva jumate din prob tarii. plus cineva care sa gestioneze bine banii

    RăspundețiȘtergere
  8. In primul rand legat de ultimul tau comentariu, nu cred in posibilitatile turismului nostru in asa masura precum tine.
    Nu spun doar de infrastructura inexistenta.
    Dar uita-te si la greci, cu un turism fabulos si tot n-au reusit sa se salveze, fara o alta baza.
    Revin la ceea ce poate ti-am mai spus, poate scrii un pic si despre cum ne vad strainii pe noi ca neam dar si Romania ca tara.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scuze, am uitat sa comentez o ideea anume din ceea ce ai spus tu.
    Eu cred ca in primul rand trebuie schimbata mentalitatea, a noastra si a politicienilor deopotriva. Dara sta se reuseste cel mai greu.
    Si oricum, nu-ti mai amintesti legenda Mesterului Manole?

    RăspundețiȘtergere