joi, 2 iunie 2011

Aratati-va!

            Tare as vrea sa stiu cine sunt cei care voteaza la mine sub profil ca Romania isi va reveni in 2 ani! Am mai pus o data intrebarea asta si nu s-a aratat nimeni. Desi se pare ca sunt 6, pana acum. Oare inca sunt oameni in faza in care cred ca dupa alegeri se va schimba ceva? Daca da, atunci si din cauza lor stagnam.

14 comentarii:

  1. Intrebare pentru tine : dar oamenii ca mine asa, care au ajuns sa creada ca nu ne vom reveni vreodata, blazatii, aduc vreun progres?
    In afara de faptul ca se scutesc singuri de deziluzii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut raul, as fi votat si eu cu mare drag, dar vad ca nu ai pus acolo si optiunea "NICIODATA"

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) si mai stepti raspuns dupa comentariul asta? sincer! or fi fost unii care n-au mai trecut de-atunci, asta le e meseria de voteuri ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite ca eu m-am aratat! Eu cred ca Romania isi va reveni in 2 ani (nu e o cifra exacta, oricum mai rapid decat spune ratiunea), dar nu din cauza alegerilor. Alegerile vor schimba ceva, dar nesemnificativ. Alta este schimbarea de care avem nevoie. Avem nevoie de o schimbare de directie, de atitudine, iar asta se poate intampla oricand. Romanii au capacitatea de a avea emotii colective puternice. Poate ca un eveniment aparent lipsit de importanta va trezi ceva din interiorul romanilor, ceva ce exista, insa acum hiberneaza.
    De ce sa punem raul in fata? Daca ne gandim la ceva rau, atunci ceva rau se va intampla. De ce sa nu credem si in minuni?

    RăspundețiȘtergere
  5. Raul , te salut !
    depinde ce înţelegi tu prin revenire şi ce înţeleg alţii prin revenire .Dacă te gândeşti ca după X ani România va fi ca Germania , Franţa , Elveţia ei bine nu si pentru asta trebuia să pui şi obţiunea niciodată . Şi ştii destul de bine aşa cum toţi stim că niciodată nu îi vom ajunge , nu pentru că noi nu vrem ci doar pentru că ei nu ne lasă .Este nevoie şi de state mici şi sărace care să aibe pieţe pentru ceilalţi , teren de experienţe ş.a.m.d. Priveste mai larg şi vei înţelege că nu depinde doar de noi . Globalizarea de care se vorbeşte nicidecum nu înseamnă o ţară mare foarte dezvoltată . Noi suntem mici şi la periferie . Că va fi ceva mai bine , sigur , posibil şi-n doi ani , dar nu te mai raporta la mari puteri că nu avem cum şi nici nu vom avea vreodată . La un moment dat va fi nevoie de oameni mai sănătoşi la periferie pentru a nu-i "infecta" pe ceilalţi , ei bine , atunci va fi un pic mai bine . Atât ! Poate vom avea şansa să discutăm şi după 10 sau 20 de ani şi vei vedea că e aceeaşi diferenţă chiar dacă un pic mai bine la noi însemnă raiul la ceilalţi . Asta-i cruda realitate Raul şi dacă vei fi mai atent la evenimente vei înţelege.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie să sperăm și să ne dorim, pentru că altfel nu mai avem pentru ce trăi. Eu încă trăiesc aici și sper că o să ne revenim peste 2, 5, 10 ani. La un moment dat o să ne revenim singuri, dar ne trebuie răbdare.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mihaeladm: nici in extrema asta nu e bine. uneori cred si eu ca niciodata nu va fi schimbarea asteptata, poate in mai rau, da

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costin: poate ajungi pe la putere si tot se schimba ceva

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cleo: si la asta m-am gandit, poate unora le place sa ma enerveze...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Mircea Vladut: te felicit pt gandirea ta pozitiva si pentru speranta. e o atitudine buna. dar si imi pare rau pt tine, vei fi dezamagit peste 2-3 ani, si peste 5. ne lipsesc multe. dar si daca le-am avea, tu crezi ca romanii le vor folosi in spiritul colectivitatii?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Sorin: nu cred ca de aia nu evoluam ca nu ne lasa altii. nu zic ca nu exista interese, dar nu la nivelul la care te referi tu. doar noi si cei care ne conduc suntem de vina

    RăspundețiȘtergere
  12. @Zodrac: nu va inteleg cu rabdarea asta. cum adica rabdare? sa ai rabdare sa mori de stres si de necaz? sa accepti sa creasca copiii tai int-o lume a gunoaielor?
    nu o sa ne revenim singuri.

    RăspundețiȘtergere