marți, 6 mai 2014

Cainii care ucid

          Imi spunea zilele trecute un francez ca a vazut un reportaj despre Romania. De fiecare data cand un strain imi spune asta ma trec fiori si ma rog sa fi fost un reportaj despre Carpati sau Delta Dunarii. De data asta era vorba despre cainii vagabonzi. Cand spui cainii care ucid oameni te gandesti la scenarii din filme de groaza sau la cainii dingo din preerii. In reportaj francezii le-au spus caini salbatici. Ii las sa le spuna asa, parca e mai usor de acceptat, desi sunt cainii din capitala si orase europene. Ce nu stiu ei e ca acesti cainii salbatici sunt protejati de prea multi romani.
          Iata deci unde sunt diferentele despre care vorbesc de cativa ani incoace si pe care unii dintre voi nu vreti sa le acceptati. In 2014, in Romania sunt caini care ucid oameni. Cateva sute de mii.
  

3 comentarii:

  1. Adevarul e ca in Franta cainii salbateci nu decimeaza decat mai mult caprele si oile din Pirinei...dar acolo nu prea sunt oameni asa de multi, dar daca ar fi francezi inca interesati montan zootehnic, ar decima si oameni. (Vorbesc de caini salbateci, nu lupi, ca lupii sunt de mult pe cale de disparitie, aproape inexistenti in UE.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lupii sunt o problema in UE. S-au inmultit mult pentru e costisitoare vanatoarea lor.

      Ștergere
  2. Trebuie sà intrebe si ei de ceva! Observ cà in ultimul timp, tot mai multà lume e interesatà nu de lucrurile cumsecade ci de ciudàtenii, asa cà nu merità sà ne supàràm, tu!
    Pàrerea mea e cà ar trebui sà gàsim ràspunsuri universal valabile pentru intrebàrile occidentalilor...asa ca sà nu ne mai stresàm gàndindu-ne la cine stie ce ràspunsuri pe plac! Si pe mine m-au intrebat, m-am sfortat sà le ràspund, dar acum le-as zice :" pentru cà e asa si gata!"

    RăspundețiȘtergere