duminică, 23 februarie 2014

Romanul ca specie nocturna

             Eram ieri seara prin oras cu cineva in varsta in masina si persoana respectiva se mira de cat de multa lume e pe strazi si cat de agitat e orasul. S-a gandit putin, apoi a spus, ca o concluzie ca oamenii/tinerii din ziua de azi sunt odihniti, pentru ca nu muncesc. Cine lucreaza 8-10 ore pe zi merge acasa, face un dus si se odihneste pentru ziua urmatoare.
             Se vede dealtfel: afacerile care merg bine in Romania sunt barurile, cluburile, cazinourile, taximetria si alte activitati ce nu necesita efort sau un program prestabilit.

6 comentarii:

  1. Omul ala mai in varsta avea probabil dreptate plus sunt aproape sigur ca el cand zicea de tineretul de azi nu se referea numai la cel roman, asa cum ai pus tu in titlu. Zau, este aproaape suparator de
    ridicol cum pare ca te miri la tot pasul, a si romanii sunt oameni si au nas si sunt si lenesi si egoisti plus au politicieni corupti, etc, de parca astea nu s-ar observa mai peste tot, inclusiv chiar si in RPD Coreeana. Zau, cauta si tu ceva mai special despre romani, daca vrei sa devina interesanti, sau macar adopta un stil din ala de grec antic, care doreste sa clasifice diversi barbari, si prezinta niste psrticularitati regionale, de ex clujenii, baimarenii, banatenii, etc, dar nu tot cu clisee comune, mai baga si ceva interesant, de ex zi asa ceva de gen, "clujenii, acea specie de romani care au preponderent parul roscat, si se inchina la zeii lor intr-o biserica monumentala din centrul orasului numita xy, au preluat totusi si cultul lui Bacchus prin contactul lor cu vecinii nostri din Grecia Mica, si au obiceiul sa il adore nu intr-un singur templu ci mai multe si chiar uneoti si pe strazi, mai ales in cartierele a, b, c"...zau, asa macar stie si un eventual turist sau chiar misionar evanghelist ce monument sa viziteze si de ce cartiere sa se fereasca

    RăspundețiȘtergere
  2. pe de alta parte ca sa mergi la circiuma iti trebuie bani pe care ii cistigi din alta parte. Sau mama/tata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau munca lor se desfasoara noaptea: muncesc in ture, in baruri restaurante cafenele, sunt patroni pt care programul este nonstop.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt multi care ies de la munca si se intalnesc cu prietenii la un bar/cafea/pizza. Acu, sunt aproape sigura ca nu toti ies, si nu in fiecare seara.

    Nenea ala e gelos :)

    RăspundețiȘtergere