marți, 18 februarie 2014

Munca silnica, solutia suprema

            Romania ramane in starea de haos pentru ca nu exista frica. Frica nu exista pentru ca nu exista pedepse. Legile sunt deja permisive iar pedepsele nu sunt pe masura nesimtirii poporului roman. Pentru cineva care vinde lemne de 20 000 de lei intr-o zi o amenda de 1 000 de lei pe luna e un fleac. Jumatate din amenzile de circulatie sunt neplatite, pe principiul n-au ce-mi face. 
            Exista totusi o solutie care ar functiona: munca silnica. Nu platesti amneda in 2-3 zile? Nici o problema, sunt santuri de curatat, gropi de astupat, gunoaie de adunat, autostrazi de construit, vaci de muls, etc. Inclusiv gardianul care supravegheaza 10 astfel de condamnati ar trebui sa munceasca.
           

9 comentarii:

  1. Iti dai seama ce aparat birocratic si de culegere a oamenilor datornici pt acea munca silnica plus pazirea lor, hranirea lor, echiparea lor, antrenarea si protectia muncii ar trebui ? Zau pai ai plati bugetar de 30 de ori mai mult decat au faultat ei bugetul pt implementarea unui asemenea program. Ca sper ca nu te gandesti la un program de munca silnica economica gen asa un gulag sau lagar de munca fortata (chiar si daca ar fi cu intentii bune nu de munca punitiva absurda gen carat pietre de colo colo in zadar). Chiar ma gandesc la un meniu de gustari adecvate si sanatoase pt efortul fizic, asa cu lipide, zaharuri, protenie, vitamine, hidratare adecvata, plus o uniforma de protectie sic si un echipament ergonomic si estetic de culegere a gunoaielor. Cred ca unii mai flamanzi sau amarati ar incalca legea expres pana la urma ca sa apuce o ademenea pedeapsa. Zau, glumesc. Nu e bine sa incalcam legea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un gardian poate pazi eficient pana la 12-15 oameni. O lopata poate fi folosita de mai multi, mai mult timp.. Si da, ma gandesc la un program de 8 ore de munca silnica.

      Ștergere
    2. Si cine ii aduce acolo si inapoi, cine ii aresteaza pe cei care nu se prezinta la lucru, si ce face ulterior cu ei, cum ai grija de cei care ar putea suferi un accident de munca, cum poti preveni coruptia din acest sistem, cu cine contractezi sa ii hraneasca si sa ii echipeze adecvat ? Zau, tu chiar nu te gandesti decat la un job de gardian ? Nu iti dai seama ce aparat si ce birocratie, (ca nici nu mai intru in chestii principiale legate de Constitutie plus chiar si de simplul fapt ca nici macar in Marea Britanie nu mai exista inchisoarea datornicilor unde fusese de mult inchis si tata dlui Charles Dickens) ? Zau, intreb din nou, esti sigur ca vrei sa te angajezi tu sa platesti impozite adecvate functionarii unui acest fel de program ? Eu, daca e sa castig alegerile pt postul de dictator etic si competent, cred ca as fi chiar inclinat sa te inscriu obligatoriu in minim 2 programe de reeducare dupa ce voi fi investit in functie.

      Ștergere
    3. Si ce fel de oameni ar trebui sa fie cei care ii condamna la munca silnica? Si cat de drepti ar fi ei? Daca nu e in stare Justitia sa fie macar un pic independenta acum, ce s-ar mai intampla daca ar mai avea de facut si asa ceva? Cum ar trebui sa fie sistemul ca sa fii sigur ca nu apar iar abuzuri peste abuzuri? Ce s-ar intampla cand politrucul nu isi plateste amenda? Pe el cine l-ar mai obliga?

      Ștergere
  2. aqdevar graiesti! eu as impune chiar pedeapsa cu tortura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu poti sa le faci asa ceva. Nu iti permite legislatie. Din pacate,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica legislatia nu permte ca amenzile sa fie achitate, intr-un fel sau altul?

      Ștergere
    2. nu, exista un raport intre valoarea amenzii si salariul minim pe economie. Am impresia ca cea mai mica amenda este 10% din salariu minim pe economie.

      Problema cea mai mare ramane pt mine abuzul celor ce dau amenzi.

      Ștergere