sâmbătă, 22 februarie 2014

Fapte bune

           In Romania sunt peste 20 de milioane de locuitori. Sa-i consideram activi doar pe jumatate (restul sa zicem ca sunt copii, batrani si oameni rai). Daca din astia 10 milioane fiecare ar face cel putin o fapta buna intr-o zi, ar fi 10 milioane de fapte bune pe zi. Asta inseamna 300 de milioane de fapte bune intr-o luna. Intr-o luna buna, in care fiecare roman ar face 2 fapte bune pe zi, s-ar infaptui mai mult de jumatate de miliard de fapte bune. 600 de milioane de gunoaie adunate de pe jos, 600 de milioane de copii ajutati, de sfaturi, de incurajari, de zambete, de batrani ajutati sa treaca strada, etc, etc.

8 comentarii:

  1. Si faptele bune ale copiilor conteaza, cf HC Andersen,deoarece o pot ajuta pe Micuta Sirena decedata sa paraseasca starea fantezista de simpla fiica spirituala a aerului si sa capete suflet nemuritor avand sansa de a ajunge in Raiul omenesc,cf urmatoarei contabilitati in modnormal dureaza 300 de ani de fapte bunept ca o fiica a aerului sa poata capta un suflet nemuritor,insa o fapta buna a unui copil reduce 1 an din cei 300,iar o fapta rea a unui copil le face pe fiicele aerului sa verse o lacrima, si fiecare lacrima pe care ovarsa le adauga o intarzere de 1 zi de asteptat in plus pana sa capete un suflet nemuritor. Nu stiu exact daca fiecare copil isi poate alege o fiica a aerului preferata pe care sa o sponsorizeze in mod special, (ca mai sunt si altele,nu numai Mica Sirena), sau se contabilizeaza la comun, asa cum se impart bacsisurile la unii oameni ai muncii e tip ospatar angajat la acelasi local. Ce-i drept, am citit pe Internet ca acea contabilitate i s-a parut oarecum injusta scriitoarei britanice mai ceva mai moderne PL Travers, (autoarea cartilor cu Mary Poppins), insa dansa era recunoscut de pretentioasa, se pare ca si d-lui Walt Disney i-a fost cam frica sa negocieze cu dansa o posibila ecranizare a personajului creat de dansa, desi pana la urma din fericire a reusit sa o convinga, http://www.youtube.com/watch?v=ujxpk2IdDmM

    RăspundețiȘtergere
  2. Rationamentul tau ar putea fi extins, din motive de egalite de sanse, la intreg Pamantul.Iti dai seama ce paradis ?

    RăspundețiȘtergere
  3. O fapta buna pt mine ar fi sa sparg o banca si sa le iau banii. O banca pe zi, mentionez :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici tre sa ne schimbam moral. Diferenta nu o face o fapta, ci convingerea ca e bine sa vedem si dincolo de varful lingurii.

    RăspundețiȘtergere