marți, 12 noiembrie 2013

Primaria Cluj si generozitatea

            Primaria din Cluj a alocat 13 000 de euro din bugetul local pentru a cumpara cadouri copiilor angajatilor primariei. E clar, nu? Cine imparte, parte-si face.
            Numai eu cunosc vreo 20 de familii care abia supravietuiesc.

10 comentarii:

  1. 13.000 de euro??? Cati lucreaza in primaria aia? Ce cadouri le cumpara?? Inadmisibil asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca abia supravietuiesc cum vrei sa-i jigneasca cu niste cadouri inutile! Si sa-i invete cu narav? nu, mai bine dau la ai lor ca sunt invatati gata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Copii carora nu le lipseste nimic inseamna parinti mai putin stresati si mai dedicati rezolvarii problemelor urbei. Si cum urbea supravietuieste tot mai greu, micsorandu-se de la an la an, sunt tot mai putine probleme de rezolvat. Prin urmare, copiii sunt cheia fericirii.

    Doar ca... sunt copiii lor, e fericirea lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie personal mi se pare toyudi normal ca o primarie a unui oras atat de mare si de important cum e Clujul sa aiba un buget mai mare inclusiv si posibile alocatii pt diverse beneficii ale angajatilor si familiile angajatiol ei decat o primarie a unei localitati mai mici. Desigur daca se observa cumva ca anumite beneficii par a fi chiar in proportie cu totul anormala relativa de ex fata de alte orase cu bugete similare poate Timisoara de ex atunci se mai poate discuta ceva, insa doar asa avansand o cifra absoluta oarecare si strigand Jaf ! sau Nedreptate ! total aiure-n tramvai fara a explica despre ce e vorba mie personal mi se pare un nonsens in plus de ca mi se pare neetic de a incerca sa se inflameze cititorii utilizand cuvinte inalt emotionale gen atac sau posibila nedreptate fata de copii, deci utilizarea imaginii unor minori in moduri neetice...zau, pai asa de ce sa nu zicem si chestii gen bebelusul printului William are jucarii mai scumpe decat bebelusul lui Elton John...jos monarhia ! (Ma rog cred ca e inversdar am dat un exemplu), care nu trebuie si nici nu va fi folosit politic ci va putea fi folosit totusi etic jurnalistic pt a a face poate reclama atat la jucarii, cat si la monarhie, cat si la noul album al lui Elton John)

    RăspundețiȘtergere
  5. te referi desigur la 20 de familii de angajati ai primariei care abia mai supravietuiesc :)
    Pai standardele sunt mari cand lucrezi intr-o primarie, Raul ! Il parafrazez pe doctorul ala care a luat spaga de la un singur bolnav vreo 200 de milioane : 'sunt obisnuit cu un anumit standard de viata, cum vreti sa traiesc?'.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare cà veniturile primàriei din taxe si impozite, la Cluj, sunt bune! aveti patroni de bunà credintà, plàtitori, dar si angjatii primàriei de la taxe si impozite lucreazà bine. In cazul àsta primària are dreptul sà aloce cheltuieli, sà le zic "speciale". Cred cà vor face cadouri si la copiii de care vorbesti tu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bànuiesc cà veniturile din colectarea taxelor si impozitelor la Cluj sunt bune. Atàt patronii càt si cetàtenii de rànd plàtesc taxele, dar si angajatii primàriei de la venituri lucreazà bine! Clujul stà bine financiar... In cazul àsta, primària are dreptul sà aloce bani pentru cheltuieli mai "speciale", cum e cazul pe care l-ai expus. O sà vezi cà ceva, ceva o sà fie si pentru "ceilalti" copii de care vorbeai!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau sa zic ca am revizuit un pic presa din Cluj, si acum pot intelege de ce Raul Ghiran e atat de indignat la el pe blog, daca tot citeste sau aude de nenorocirile raportate de presa din Clij, care este o presa deosebit de inalt tabloidizata, interesata chiar in mod predominant de diverse scandaluri si rapoarte de activitati penal-criminale, plus este o presa care e corupta si poate fi cumparata de aproape cine doreste pt a face reclama la ce doreste, ziarele oficiale de Cluj au leadership destul de slab, nu cred ca a mai ramas un singur jurnalist cu experienta in Cluj. Acum inteleg mai bine si despre ce scrie bloggerul Gabriela. Imi pare rau ca acest lucru se inatampla intr-un oras universitar atat de faimos, caruia eu ii fac reclama destul de tare, desi ma rog, nu am fost niciodata acolo si nici nu cred ca exista vreoo sansa sa ma duc acolo vreodata, insa mie intotdeauna mi-a placut de Cluj pt ca a avut mai multe nume in afara de Napoca, de ex si Claudiopolis, si Klausenburg, si Koloszvar, si mie chestia asta imi place ff mult la diverse orase. Dupa parerea mea, calitatea jurnalismului propriu-zis dintr-un oras cu atat de multe nume ca Clujul nu are decat cum sa se dezvolte decat ceva mai lent, desi orasul este si va fi deosebit de propice pt dezvoltarea literaturii de tip fiction, basme, filme, etc, plus a literaturii academice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clarificare: Cand am zis mai sus ca nu cred ca a mai ramas un singur jurnalist cu experienta in Cluj si ca presa locala e ff corupta, etc...asta NU inseamna ca asta e si adevarat, asta inseamna doar ca asta a fost impresia pe care mi-am facut-o eu de la prima vedere asa dand click pe Google despre stiri si ziare in Cluj. Insa desigur ca nu pot decat sa compatimesc alaturi cei care mai citesc inca si acum acea presa, si nu pot decat sa le urez succes si fortitudine, si sa se inscrie la Fac de Jurnalism local, ca am revizuit CV-ul Decanului cu ocazia unui articol de pe blogul lui Gabriela, si mi-a placut, asa ca eu am speranta ca macar unii din viitorii absolventi de Jurnalism din Cluj vor fi in stare sa contribuie asa incet incet la imbunatatirea calitatii presei de lb romana din Cluj. (Obs, nu am revizuit decat presa in lb romana, comentariul meu nu e valabil pt presa in alte limbi, ca nu am avut timp, dar ca sa fie totul cat mai echilibrat, am sa revizuiesc si presa in alte limbi in Cluj, si am sa revin ca sa comentez daca i s-a parut de o calitate similar de slaba sau altfel.)

      Ștergere
  9. Apoi cer populatiei ajutoare de Craciun...

    RăspundețiȘtergere