miercuri, 6 noiembrie 2013

Afaceri cu terenuri in Romania

            Nu ma uit la stiri, pentru ca viata bate filmul. Chiar daca subiectele de stiri din Romania ar fi veritabile filme.
           Am afirmat de cateva ori ca romanii, intr-un procent majoritar, sunt rai. Rautatea insemnand invidie, minciuna, lene, razbunare, violenta, hotie, mitocanie, etc. Am cumparat niste terenuri si vreau sa mai cumpar. E un adevarat haos. Actele sunt false sau neclare, primariile nu stiu nimic, functionarii sunt prosti gramada, proprietarii isi revendica terenurile cu forta. Ma rog, afaceri.
           Cum trebuie identificati proprietarii de fapt, am ajuns la niste batrani. Batrani-batrani, la vreo 80-90 de ani. Cateva zile la rand batranul a incercat sa-mi vanda un teren care nu era al lui! Nu avea acte, nu-l putea justifica, terenul era vandut altcuiva, cu mult timp in urma.
           Am ajuns intr-un sat, sa caut proprietarii unor alte parcele. Am aratat oamenilor 2 parcelele pe o harta. Fiecare om pe care l-am intrebat si-a revendicat terenurile! "Al meu e acolo! Cat dai?" Dupa ce vreo 15 asa-zisi proprietari au vrut sa-mi ia banii, jurandu-se ca au acte si vanzand toti aceeasi bucata de teren, am plecat.
           In urma cu vreo 2 ani eram intr-o piata auto. Toate masinile aveau 100 000 de km, toate erau full, toate aveau ca proprietar o femeie batrana ce folosea masina doar pentru a merge la biserica.

9 comentarii:

  1. Deci ne facem mosier, ai?... Nu ne mai convine proletariatul, ne dam cu ailalti, umflatii si imbuibatii!?!... Huo! Hotii, hotii!... M--e Steaua! :D

    Acuma serios, iti trebuie doua chestii intr-o asemenea situatie: nervi de fier, ORI o caruta de bani pentru un jurist meticulos si riguros.

    Oricum, daca-mi permiti un sfat, pastreaza hartiile ca ochii din cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ma fac mosier, imi fac doar o rezerva de petrol si de aur! :)) Pe asta cu hartiile o stiu, de cand am platit cateva amenzi de mai multe ori...

      Ștergere
  2. Agitatie mare..fii atent la acte, ia-ti un prieten care cunoaste càt de càt "mersul".. Iti creste tensiunea sigur, da' dupà, o sà dai lectii si la altii, eh?!

    RăspundețiȘtergere
  3. dar imi place cum ai redefinit tu rautatea ...
    e mai simplu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu in ce masura e de vina omul, care incearca sa supravietuiasca. Eu cred ca sistemul este unul bolnav. Trebuie aplicate legile cu duritate maxima. Atunci nu o sa mai vedem cazurile de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eo societate ca in evul mediu, daca nu chiar epoca de piatra. Cel mai smecher si mai puternic castiga.

      Ștergere
  5. la 25 ani de la revolutie, inca nu au reusit sa cartografieze tara si sa afle proprietarii.
    la naiba, nu sunt as amulti, sub 1 milion de proprietati are Romania. Iar statul are (aproape) toate actele de donatie din anii 1950, si unde nu, mai au proprietarii si copiii lor. Pt proprietatile vandute in ultimii 40-50 ani exista deja intabulari si cadastrari (asadar munca se injumatateste).

    Un calcul sumar arata ca un functionar poate cartografia cam 10 proprietati pe saptamana ( o zi teren de masurat si facut poze, contactat proprietarii, asteptat raspuns). Sunt 45 saptamani intr-un an (am scazut concedii), deci inseamna 450 proprietati inmatriculate anual de o persoana. Sunt aprox, 100 angajati pe fiecare judet, deci 4000-5000 pe tara. 5 000 x 450=> rezulta ca trebuiau sa termine cadastrele in cativa ani dupa revolutie.
    Probleme raman in zona padurilor si unde au fost alunecari de teren.

    Si totusi.....cei din institutiile statulu intentionat tergiverseaza. Sa isi acopere incompetenta.

    RăspundețiȘtergere