marți, 19 februarie 2013

Sa ne-ntelegem

            Am o intrebare, de fapt va cer un sfat, la urma urmei blogul asta e si pentru voi.
            Am vazut ca pe multe bloguri se schimba temele sau grafica. Din diferite motive. Vi se pare ca tema pe care o folosesc se cere schimbata, sau imbunatatita? E veche, plictisitoare, complicata? Sau e ceva ce nu e bine?
            Daca tot suntem la discutia asta, va invit deasemenea sa vorbiti liber si despre textele ce le cititi aici.

            Cu aceasta ocazie vreau sa-i multumesc in mod public lui Sorin, cel care ma ajuta din cand in cand cu design-ul si administrarea.

22 de comentarii:

  1. In privinta temei, eu prefer sa recunosc blogul chiar si de la distanta, nu sa ma uit in fiecare zi la adresa, de teama ca am gresit. Ma enerveaza schimbarile dese pe care unii le fac la tema. Pe mine ma intereseaza ceea ce scrie omul, nu floricelele pe care le are in jurul articolului.
    Desi in ultimul timp am ajuns tot mai greu la tine, sa stii ca imi plac subiectele pe care le abordezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt la fel cu blogurile, le recunosc dupa caracteristici, nu dupa adrese sau nume.
      Multumesc.

      Ștergere
  2. Atata vreme cat se citeste usor... n-am nici o optiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zici, daca vrem fotografii sau culori ne luam carti de benzi desenate.

      Ștergere
    2. Eu sunt de acord cu MV in legatura cu aceasta intrebare.

      (Mie imi pare bine de cate ori se nimereste sa fiu de acord cu MV pt ca am impresia ca suntem firi si personalitati ff diferite, aproape diametral opuse, plus cu afinitati si aptitudini sau inclinatii total diferite, plus mai e si o diferenta de experienta in sensul ca am impresia ca el are totusi o experienta de viata mai bogata decat a mea din mai multe puncte de vedere, si cel putin oarecum mai profunda, eu avand mai mult tendinta catre o privire de ansamblu mult mai superficiala. Chiar ma gandeam si la diferenta de varsta legata de cultura de apartenenta comuna bazata pe lb romana, ca in mod real eu pur si simplu nu cred ca am cunosct vreodata sau conversat vreodata cu vreun roman de cca 40 de ani, ci numai ori cu oameni cam de varsta mea, maxim maximorum cu cca 2 ani mai mari decat mine, sau un pic mai tineri, cam cu max 4-5 ani mai tineri, ori cu pensionari din generatia parintilor sau ceva mai devreme si a bunicilor mei ! Zau, nu am cunoscut decat straini care sa aiba varsta lui MV, asa cam cca 40 de ani sau un pic mai mari decat mine asa cam cu 4-5 ani sau un pic mai mult, chiar poate vreo 10 ani decat mine ! Adica pur si simplu eu nu cunosc romani adulti maturi ! Desigur ca nu pot sa zic ca il cunosc nici pe MV, e doar asa la nivel de conversatie on-line, dar zau daca am conversat eu fie on-line fie in real life cu vreo persoana din generatia MV din Romania ! Cred ca ar mai fi tot on-line poate "mancaciosul general de mici", care face parte din diaspora din Franta, si el cred ca e cam de varsta lui MV, dar cu el nu am prea facut schimb de idei asa de mult, plus am impresia ca e plecat de ff mult timp din Romania, si era deja probabil imersionat cultural francez si dinainte, si pe mine cultura franceza "adulta" ma lasa cam rece, adica nu persoanele in sine, vorbeam efectiv de cultura, cea franceza facand intr-un fel parte din copilaria mea, am legaturi calde cu lb franceza, dar de nivel de copil, nu de adult, iar adultii francezi pe care i-am cunoscut eu ca fiind coil erau chiar deosebit de culti asa profesoral, si ma intimidau ff mult, chiar erau si deosebit de formali in exprimare fata de mine, vorbeau cu "dvs", adica nu as fi indraznit eu sa fac conversatie cu aia nici sa ma pici cu ceara !! Iar singurii alti francezi cu care am conversat erau tot de varsta mea sau un pic mai tineri decat mine, la fel ca si cu romanii ! Dar francezi adulti de varsta MV nu am cunoscut niciodata !! Sorry de divagatie, dar sunt preocupat de seriamea de articole despre descrierea culturii mele personale, si e o varza in capul meu in clipa asta !!)

      Ștergere
    3. Mircea Vladut e un reper bun pentru mine.

      Ștergere
  3. Eu citesc aproape toate postarile tale, imi place stilul direct cu care scrii.
    In privinta temei, eu sunt mai conservator si am aceeasi tema de doi ani. Am mai schimbat in decursul timpului pe la antet si widgeturi cate ceva...
    Nu sunt in masura sa dau sfaturi, daca vrei sa schimbi tema, e alegerea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place tema mea, nu vreau sa o schimb, nici macar culorile, dar ma intrebam daca nu cumva trebuie.

      Ștergere
  4. Eu sunt conservatoare, nu prea schimb. Asta ca sa nu spun ca sunt lenesa sau nepriceputa... Imi place ca tu scrii scurt si la obiect, ceea ce mie nu imi iese niciodata, nici nu stiu cand s-au insirat 500 de cuvinte.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi place sa schimb. Nu am rabdare sa probez si sa ma invat iar intr-o tema noua. Da, dar eu ma relaxez in cele 500 de cuvinte.

      Ștergere
  5. Nu cred că ai nevoie de vreo schimbare, îmi place blogul așa cum este.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt dintre aceia care-si schimba antetul si gavatarul cu regularitate. Pur si simplu "ma gadila". Tema cred ca am schimbaz-o de 3 ori in 3 ani si toate aveau mai mult sau mai putin acelasi aaspect. In ce-i priveste pe altii insa nu ma supara de loc lipsa schimbarii. Ba chiar m-am obisnuit cu un anumit aspect si cand se schimba uneori nu-mi place. Dar in ce ma priveste pe mine, antetul ala se schimba chiar si o data pe saptamana. Habar nu am de ce, pur si simplu ...ma gadila degetele. Pe de alta parte eu nu-s asa citit, am selectat si optiunea aia cu "descurajati motoarele de cautare" (si le descurajez intens) si nu am primit reprosuri la adresa schimbarilor dese. Nu ca ar ajuta. Tot mi-as schimba antetul :D. Gavatarul se schimba singur dintr-un set de poze alese.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti place. Probabil si ai timp. Mie nu-mi place sa-mi schimb tema, plus ca vreau sa-mi obisnuiesc cititorii cu ceva stabil.

      Ștergere
    2. Cred ca problema este ca-mi ia fix 5 secunde :D. Daca ar fi mai lung mi-ar fi lene. :)

      Ștergere
  7. Blogul tau mi se pare ca se prezinta intr-o maniera extrem de primitoare - si ca grafica, si din punct de vedere al continutului.

    Eu sunt genul care-si schimba (cateodata radical) tema grafica. Dar eu sunt un tip extrem de "vizual" si-mi place sa sochez, sa-i fac pe unii sa se intrebe daca n-au gresit adresa :)))

    Intrebare: ai renuntat la gandul de a te muta pe domeniu propriu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vreau simplitate. De asta am ales sablonul asta. De asta nu l-as schimba.
      Tu sochezi de multe ori prin texte si prin situatii de viata.

      Nu, dar am avut o perioada nasoala si numai asta nu-mi lipsea. Dar e pe lista "to do".

      Ștergere
    2. Dacă vrei să treci pe domeniu, fă un efort şi treci şi pe wordpress. O să ai multe surprize plăcute şi mult mai multe oportunităţi! Mult succes! :)

      Ștergere
  8. E bine asa! Si mie imi place simplitatea si mai ales motto-ul blogului!
    O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Melly. In comparatie cu goblenurile tale, asta chiar e simplu...

      Ștergere
  9. Nu am citit comentariile celorlalti ca sa nu fiu influentata. :) Blogul e o chestiune personala. Fiecare face ce doreste si cum ii place. Daca tie iti place cum e, e bine asa. Dar stii cum se spune: ''When better is posible, good is not enough.'' In domeniile media, evolutia este importanta. Poate ca periodic, nu ar fi rau sa ii mai aduci un element de noutate. Asta ii da o dinamica. E doar o sugestie.

    RăspundețiȘtergere