joi, 21 februarie 2013

Patul perfect

            De cativa ani buni am probleme cu spatele. Uneori simt ca am nevoie sa treaca o masina peste mine, sa ma pocneasca. Dimineata abia ma urnesc din pat. Drept urmare, caut un pat sau o saltea tare. Vara dorm pe jos, pe o patura, dar iarna e mai greu pentru rinichi. Cel mai bun pat in care am dormit in viata mea a fost intr-o ferma din Franta, o ferma veche, unde m-a lasat cineva sa stau, cu multi ani in urma. Era un pat foarte interesant, cred ca avea sute de ani. Niste scanduri acoperite cu un material gros de vreo 2 cm. Pana m-am obisnuit ma tranteam in pat ca un magar si sufeream apoi cateva zile, sa treaca vanataile. Dar parca as fi facut fizio-terapie, atat de bine mi-a facut acel pat.
            Nu vreau recomandari de Dormeo sau alte saltele, vreau ceva tare.

21 de comentarii:

  1. Dale de piatra ... nefinisate pentru o senzatie placuta ... un pic mai intepatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu caut o saltea cat de cat tare...Deja m-am plictisit de asta pe care dorm..

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu recomand sportul pt a nu te mai durea spatele. Exerciţii nu ştiu să-ţi descriu, însă poţi consulta un fizioterapeut pt asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu, gimnastica ar fi buna. Dar un pat tare... face minuni.

      Ștergere
  4. Pai depinde unde vrei sa-l cumperi. In Romania?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai de ce nu iti cauti un pat similar cu cel descris vechi de sute de ani ? Cred ca e posibil sa gasesti unul la vreun talcioc sau marche au puces sau garage sales de gen Antiques Roadshow, cine stie, sau cauta ferma aia veche sa-ti vanda tie patul lor, daca nu l-au vandut, dat sau aruncat deja. Mie daca mi-ar placea c adevarat un pat eu precis as incerca sa imi cumpar unul similar, deoarece eu pretuiesc ff mult sa pot dormi linistit si sa ma pot scula odihnit. Pana acum nu m-am atasat in mod special decat de un singur pat, acum cca 6 ani, pe care l-am avut cativa ani si l-am dat pana la urma altcuiva, dar nu era ceva de tip antic mai rar sau neinlocuibil, asa ca nu mi-a parut ff rau dupa el. In ultimii 2-3 ani nu am dormit decat in paturi mediocre, cu exceptia unuia de la un hotel, dar nu totusi de nivel sa-mi strice mie somnul, insa pur si simplu nu mi-a fost nici unul deosebit de simpatic astfel incat sa ma pot atasa de el. Aveam de gand sa dorm pe tatami in iunie pt ca doream sa merg in Japonia, insa nu am reusit sa gasesc finantarea partiala necesara si am amanat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea gasesti. Gasesti doar ramele, in care pui saltele.

      Ștergere
    2. Ai dreptate, pt ca din cauza ta m-am simtit obligat sa dau eu Google din curiozitate ca sa gasesc un pat antic din asta de ferma, si uite ca nu am gasit ceva satisfacator, desi cred ca daca ai contacta un expert, ca am gasit cativa pe UE atat in Franta cat si Benelux, cat si tarile scandinave, (posibil si Germania, dar nu am cautat), sau pe Americi in SUA pe coasta de NE si pe ambele coaste canadiene, e posibil sa fie in stare sa-ti gaseasca ei ceva, numai ca astia probabil ar avea pretentii destul de mari la pret, dar zau daca strica sa pui o intrebare daca chiar doresti ceva ff specific, si cred ca un expert autentic nu s-ar supara sa fie recunoscut ca expert ca atare, ba chiar e posibil sa se simta flatat, si sa incerce macar sa raspunda la o intrebare formulata cat mai corect + preferabil si politicos posibil. Daca nu raspunde atunci ori nu e expert autentic, ori nu e un expert autentic motivat de a raspunde la intrebari din publicul larg total pe gratis, adica atunci ori e un fel de super-expert de nivel de geniu, ori e un expert ff usor vandabil pe bani, care ii diminueaza oricum credibilitatea, plus si utilitatea, deci tu nu ai nimic practic de pierdut daca intrebi.

      Ștergere
  6. Reciteam Shogun, si la un moment dat ea un pasaj in care spunea cum se culca japonezul cu o perna de lemn sub gat. Nu sub cap! :) pai problema se pune asa. Ai probleme cu spatele. Cand te strang pantofii nu iei calmante. Daca ai probleme cu spatele te duci la medic sa vezi ce ai. Abia apoi poti sa intreprinzi ceva. Patul o fi bun si el, nu zic nu. De ce te dor spatele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehei...durerile de spate, mai ales cronice, reprezinta, la fel ca si sindromul oboselii cronice, o problema epidemiologica publica destul de importanta si inca in cercetare in legatura cu posibilele cauze, precis in multe cazuri multifactoriale, inclusiv sociale si de mediu, nu numai pertinente anatomiei si fiziologiei individului posibil afectat, o adevarata problema de nivel filozofic aceasta de multe ori, chiar fara un raspuns imediat, sau fara o posibila solutie terapeutica tintita sau tintibila pe cauzalitate, asa ca un fel de antibiotic direct bactericid sau un cutit chirurgical, ci cel mult recomandari pt un fel de tratament complex adresat simptomelor neplacute, intariririi fondului structural constitutional de baza + uneori chiar interventii suplimentare de natura sociala si educativa adresate atat pe preventia inrautatirii sau a perioadelor de acutizare posibile in viitor, cat si pe diminuarea efectelor neplacute curent existente...de aia Raul a pus corect intrebarea la nivel de blog, astfel incat sa putem si noi contribui, macar din perspectiva mediului educativ, la cresterea sperantei pt imbunatatirea conditiei lui.

      Ștergere
    2. @Gabriela: am fost la medic. mi-a recomandat odihna si lipsa de efort. mi-e imposibil.

      Ștergere
    3. @Rudolph: sa stii ca ai dreptate. le voi lua pe rand si voi vedea ce pot face.

      Ștergere
  7. Poate ca ar trebui sa iti faci pe comanda, asa cum ti-l imaginezi. Si neaparat sa stai mai putin la calculator, pentru ca si asta afecteaza coloana. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stau putin la calculator. o sa mi-l fac eu patul, deja mi-am facut proiect.

      Ștergere
  8. Ce mare greutate sa gasesti o scandura? Cu prima e mai greu, ca urmatoarele trei vin repede...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, imi vpoi face eu patul. acum ma uit la Bear Grylls, sa vad ce pot invata de la el:))

      Ștergere
  9. cind gasesti, sa-mi zici si mie. Frate intr-ale durerilor de spate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit in club. Imi fac eu unul si daca iesi, dai o camanda, cand merg in Franta ti-l las in poarta.

      Ștergere