duminică, 24 februarie 2013

Influente la nivel european, text scurt de duminica

               In Constitutia Europeana nu exista cuvintele crestin si Dumnezeu. Cand un catolic a incercat sa introduca aceste cuvinte in constitutie, a fost dat afara. Iata unul dintre motivele pentru care noi intarziem sa ne intregram in Europa. Am intrat doar, nu ne-am si integrat. Pentru ca noi am fost invatati sa ne raportam la divinitate iar ceilalti se raporteaza la lumea palpabila si incearca sa o faca tot mai buna.
               In occident Biserica si-a pierdut influenta. La noi biserica e influenta dar nu intotdeauna intr-o maniera sau intr-un scop crestinesc.
               Adevarul, moralitatea, credinta sunt relativizate. Conceptul de familie e relativizat. Cultul responsabilitatii la fel.
               Pentru ca am devenit niste frumosi si niste destepti. Pentru ca dintre toate exemple din lume luam doar ceea ce ne convine

19 comentarii:

  1. Clasa politica e vinovata pentru tot ce se intampla la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, desigur, asta este un truism, adica probabil mai mereu adevarat, si chiar pe asta se si bazeaza sistemul politic democratic modern, dar noi neavand experienta inca cum se poate obtine unul sau cum poate functiona unul, hai sa mai facem inca o revolutie sau macar un puci urmat de o lustratie, si sa mai pierdem inca 150 de ani in plus fata de aia 250 care ne mai trebuie ca sa ne maturizam asa ca "natiune".

      Ștergere
    2. vezi ca instigi, chiar daca esti ironic. ne leaga astia pe amandoi.

      Ștergere
  2. Lasa ca in rai o sa ne integram mai repede!Dar dupa ce o sa mancam toate merele si poate chiar si sarpele ,ca o sa-l confundam cu o lebada mai unduioasa, or sa ne expatrieze si de acolo.Sa vezi romi extradati cu ozeneul!Sigur o sa incercam sa-i dam o spaga lui Dumnezeu si o sa-i promitem ca-i mai inaltam o catedrala si ca interzicem incinerarea sa nu trebuiasca sa ne reconnstituie din cenusa la judecata de apoi.
    si daca nu merge cu Dumnezeu, ne infratim cu dracu', macar pana trecem puntea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ! Ha ! Un comentariu (al lui Adelina) de nota 10 !! Eu, citindu-l, chiar am avut o clipa fantezia ca as dori sa o am pe Adelina sa ma reprezinte ca inca cetatean roman oriunde ar fi nevoie de vreo reprezentare ! Adelina Iliescu pt parlamentul UE !

      Ștergere
    2. Multumes, maestre! Deci un vot am asigurat!:) Am o potcoava, mai imi trebuie trei si calul!Si daca da Dumnezeu sau dracu, nu conteaza care din ei si se intampla te bagi consilier? ca esti foarte bun la documentare.:)

      Ștergere
    3. Da, si eu am considerat comentariul ei foarte bun. Ar fi trebuit sa-l pun in continuarea articolului. Deci mai ai un vot, Adelina.

      Ștergere
  3. E un punct de vedere obiectiv. Noi, romanii, suntem tributari multor clisee de gandire. Si acesta e unul dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e vazut din avion. adica neutru.:))undeva intre divinitate si om.

      Ștergere
    2. Un comentariu intelept de nota tot 10 de la Gabriela ! Eu o propun pe Gabriela consilier filozofic al departamentului guvernamental insarcinat cu dezvoltarea natiunii...nu e chiar de gluma, ca am citit ca unele tari chiar au filozofi profesionisti angajati ca consilieri pe anumite domenii unde se simte nevoia unui progres ! (in Norvegia de ex pe domeniul corectiilor/inchisorilor)

      Ștergere
    3. Iar ai intrat in faza de propuneri. Dar imi place, faci alegeri bune.

      Ștergere
  4. Stii de ce? Pentru ca BOR s-a integrat de minune cu politicul si cu economia de piata. Nu m-ar mira sa aflu ca BOR a finantat campania electorala pentru x sau y :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nimic, chesti aasta s-a intamplat istoric si cu biserica romano-catolica si cu cea protestanta. Cum la bisericile organizate dezvoltarea si progresul in metode e in pas de melc, asa la nivel de 1/4 pas inainte odata la 1/2 mileniu, nu e de mirare ca BOR s-a apucat abia acum, relativ mai recent, de aceste chestii, dar tot inseamna si asta un progres ! Eu raman optimist !

      Ștergere
    2. Eu nu-l platesc pe Rudolph sa-mi modereze blogul, o face din placere, e meritul lui pe deplin. :))

      Ștergere
  5. totusi de fiecare data cind Papa se duce undeva, se aduna zeci de mii ...

    RăspundețiȘtergere