marți, 5 februarie 2013

Facebook

           Cand ajungi sa faci lucruri doar ca sa poti spune si tu pe Facebook am fost la..., si nu pentru ca ai avut tu nevoie sa fii la, ti-ai pierdut identitatea.
           Cand ajungi sa spui pe Facebook despre ceea ce faci, dar inainte de Facebook nu ai spus-o, ti-ai pierdut intimitatea.
           Cand faci ceea ce vezi pe Facebook ca au facut altii si prietenii tai de pe Facebook te influenteaza, direct sau indirect, ti-ai pierdut personalitatea.

27 de comentarii:

  1. in ultima vreme ma cenzurez, intrucat chiar ajunsesem sa fac lucruri doar pt imagine. comunicarea nu trebuie sa devina totusi fanfaronada, parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mi-as face un cont de Facebook doar ca sa vada ceilalti de pe Facebook ca mi-am sters contul de Facebook.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-e drag Facebook, nu-i asa? Mai e o varianta, in care dai dislike acolo unde lumea da doar like...

      Ștergere
  3. Eu zic ca cine ajunge dependent de imagine pe Facebook, este deja dependent de imaginea sa in ochii celor din jur. E punctul sau slab, caci e suficient sa te uiti dezaprobator la el si i-ai si schimbat opinia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, ai dat de gol,in cateva cuvinte, marele experiment mondial.

      Ștergere
  4. Am numarat si cuvantul Facebook a aparut pana acum pe aceasta pagina de Internet de 10 ori (inclusiv cu asta de la mine, si am deliberat timp de 1 secunda daca sa-l mai pun si pe asta si eu), din care 4 in articolul principal. Daca aceasta companie este una care nu va place sau aveti obiectiuni impotriva fanilor si utilizatorilor ei, mai ales legat de mediul on-line, de ce i se mentioneaza numele de atatea ori cu efect exact opus celui dorit ? Adica daca era vorba de a obiecta impotriva obiceiului de a socializa on-line prin anumite metode si de a favoriza alte metode, se putea vorbi mai generic, de ex metoda folosirii serviciilor de networking/relationare sociala virtuala, sau, poate mai complicat, se puteau folosi si nume de companii rivale mai multe gramada, ca sa mai anuleze impactul uneia singure ca fiind singura mentionata, de ex Google +, tumblr, Nexopia, iWiW, Orkut, renren, weibo, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ex preferatul meu e Twitter pt ca are o poza cu o vrabiuta care parca seamana cu una din Alba ca Zapada de Walt Disney, dar eu nu il folosesc in mod special, desi am dat follow lui Papa Benedict al 16-lea pt ca eu sustin vizitarea site-ului legat de Vatican al Capelei Sixtine 3-D interactive fara sa te mai chinui sa te duci la Roma si sa stai in aglomeratiile alea sau sa platesti 200 de Euro pt un tur in grup mai mic, si asta mie mi se pare o idee ff buna + ca papa asta mi-a devenit simpatic de cand a dat OK/incurajare pt utilizat condom/prezervativ impotriva BTS, si asa ceva mie chiar ca mi s-a parut ff important pt biserica romano-catolica, efectiv aproape revolutionar ca progres. Si mai am follow si la cateva site-uri de gen National Geographic, sau Conde Nast Traveller, desi recunosc ca nu citesc ce scrie pe nici unul din site-urile astea, nici pe al lui Papa, dar efectiv am dorit sa votez ca ii sustin, a fost un fel de mica alegere de preferinte branduri de nivel global, ca doar Twitter e worldwide. Plus pe Twitter am si eu 7 followers, dintre care Penguin Books, pt ca am comentat odata la ei, si m-au pus pe lista lor automat, plus o fata Christine Lee, care nu mai stiu cine este dar stiu ca mi-a placut poza ei si scrie despre filme si e singura persoana individuala pe care nu am banat-o inca, pt ca restul sunt companii pe care le sustin si cu care sunt de acord asa ca brand, nu sunt persoane individuale.

      Ștergere
    2. Capela Sixtina interactive e aici, http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html

      (muzica se poate inchide din butonul din stanga jos, pt ca e cam enervanta, adica pe mine muzica nu ma ajuta sa ma uit la picturi cu mai mare atentie, insa unor persoane poate ca le place)

      Ștergere
    3. Am numarat total neatent gresit, sorry, e mentionat de 12 ori, (inclusiv al meu) din care 6 in articolul principal, (din care unul chiar in titlu).

      Ștergere
    4. O sa intru sa vad care dintre companiile mentionate de tine rivalizeaza cu Facebook.

      Ștergere
    5. Pai pe castiguri financiare tocmai compania de care ti-e tie atat de frica e cam slaba in comparatie cu celelate, ca nu numai nr de utilizatori sau raspandirea lor geografica conteaza, ci cum sa mulgi bani de la ei sau oricum gasind o idee de a translata nr utilizatori in ceva cat de cat profitabil conteaza....si uite ca tocmai Facebook (careia ii mentionez acum numele ca mi s-a facut mila de ei si investitorii si angajatii lor in clipa asta) are venituri slabe de tot, de nu mai stiu nici investitorii initiali cum sa-si recupereze cat au azvralit in ea, au facut-o si cu oferta publica si nu da nimeni banii, valoare pe actiune e tot in scadere de cand a fost pusa pe piata, etc. Deci habar nu am de ce te enerveaza in loc sa ti se trezeasca compasiune fata de aceasta companie, plu chiar si fanii ei, care efectiv o utilizeaza in scopuri personale. E de fapt o companie chiar darnica mai larg social din acest punct de vedere, permitand altora sa-si dezvolte ce interese vor in felul in care sunt altii creativi sa utilizeze aceasta unealta.

      Ștergere
    6. Sa o acuzi ca vinde vise ? Pai mai toti vand vise...ce naiba sa se mai vanda ? Ca masini, hardware, etc vand altii si le merge chiar si bine la unii, desi desigur economia globala e in recesiune si bunurile chinezesti tangibile se exporta mult mai masiv si profitabil decat niste vise in clipa asta.

      Ștergere
  5. Off, n-am Facebook! O sa incep sa scriu cu vopsea pe gard , sa citeasca macar vecinii mei.Nici nu stiu cum pot sa traiasca si sa treaca linistiti pe drum fara sa stie ce am avut aseara la cina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum, daca e cineva superstitios fata de nr 13, precis ca se va simti obligat sa mentioneze numele acelei companii de social networking si a 14-a oara.

      Ștergere
    2. @Adelina: important e sa fie perete.

      Ștergere
    3. @Rudolph: Facebook, sa nu ramanem in jurul lui 13..., multumesc pentru numaratoare...

      Ștergere
  6. arma asta a lui Satan numita internet :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. trebuia sa mentionezi undeva cuvantul Facebooc, sa fim siguri ca am trecut de 13...::)

      Ștergere