luni, 11 februarie 2013

De pe drumuri

             Ca de obicei, cand ma intorc de pe drumuri, trag concluzii. Proaste.
             Cand cobori Feleacul, inspre Cluj, e o singura banda si e foarte aglomerat. De regula din cauza vreunui batran cu Logan care n-a auzit de frana de motor si-si rupe placutele de frana. Ma rog. Ma intorceam ieri la Cluj si din spate o masina de Smurd venea cu mare alai. Am tras toti pe dreapta prin santurile imprevizibile sa-i lasam sa treaca, pe ei si pe satelitii ce-i urmau cu jeep-urile. Dupa cativa kilometri, masina de Smurd era trasa pe dreapta, soferul vorbea la telefon, nu se mai grabeau nicaieri. La intrare in Cluj masina ne depaseste iar, cu aceleasi lumini si sirene, ca sa opreasca apoi in primul peco.
             In iarna asta nu am vazut nici un plug de la deszapezire care sa circule cu lama lasata, indiferent de ce era pe drum. De ce? Pentru ca atunci cand lama impinge, masina consuma mult, foarte mult. Si soferii mai toti isi fac casa. Din acelasi motiv circula cu 80 la ora cand arunca pietris.

8 comentarii:

  1. dar nu e singura zona de genul. e practica normala in romanica.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce se intampla toate acestea in Romania? Pentru ca se poate. Nu-mi prea vine sa scriu despre ce vad aici despre organizare si administratie.Pentru ca imi amintesc cum era acasa, in Clujul meu drag si inalte orase. Aici a nins putin. Intre locatitati, sunt niste suprafete mari cultivate strabatute de drumuri asfaltate. In camp. Circula uneori pe acolo biciclistii si cei care isi duc cateii a plimbare. In timpul zilelor cu ninsoare, pe toate strazile, inclusiv cele de care spuneam, treceau masini de la deszapezire. Se curata si pista exterioara de bicilete. Peste tot e curat. Ingrijit. Pentru ca asa trebuie sa fie. Nu-si pune nimeni problema. In statia de tramvai, e o portiune cu iarba. Clima de aici, in mod paradoxal pentru Germania, e mai blanda. Iarba e deja mare. Si a fost tunsa cu grija. E capat de linie, la periferia orasului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu despre ce vorbesti, unde sunt eu in Franta e la fel, drumurile din camp sunt ingrijite, totul e curat, nimic nu e lasat de izbeliste.

      Ștergere
  3. Eu un lucru n-am inteles niciodata: de ce e zapada de pe marginea soselelor neagra? Dar negra, neagra, nu asa!

    RăspundețiȘtergere