miercuri, 6 februarie 2013

Cand excesul de zel iti tulbura noptile

           M-am trezit stresat din cauza unui posibil vis.
           Cica am comentat undeva, pe un blog, la un articol intitulat Moartea caprioarei si faceam referire la proza cu acelasi nume si am scris din greseala ca autorul Sadoveanu... etc. (Asta de la Rudolph mi se trage, cu trimiterile). Am lansat comentariul, iar apoi mi-a cazut netul exact cand am inteles greseala cu Sadoveanu si Labis. Ma gandeam cum, pana ajung eu sa corectez, lumea va citi si ma va desconsidera fara drept de replica. Cred totusi ca a fost un vis. Daca nu, iar careva dintre voi gasiti cuvintele de mai sus pe la voi, sa le corectati, va rog.
            Cine are urechi de auzit, sa auda.

7 comentarii:

  1. Eu sunt interpretatorul de vise (amator) de serviciu astazi. Per total, pot sa iti spun din prima sa nu te sperii, ca, desi a parut a cosmar, visul tau este DE BINE. Este totodata ff bine si frumos din partea ta ca l-ai impartasit. In general visele legate de teama de incompetenta, sau ca efectiv se intampla vreo greseala si oricat te stradui sa o repari sunt destul de comune la copii de 8-10 ani de varsta scolara, (inclusiv si ala cu a fi facut de ras in public, daca ti se pare ca te afli deodata dezbracat gol intr-o gramada de oameni imbracati in jurul tau), insa desigur ca ele se intampla si la adulti, daca se afla intr-o perioada de training educativ sau de dat niste examene, sau au ceva de realizat in legatura cu care sunt stressati, chiar si aplicare pt un job sau un deadline, etc. Desigur, in general cosmarele se intampla mai des si daca nu te-ai comportat corespunzator relativ la igiena somnului, de ex daca ai mancat greu, in loc sa bei un pahar de lapte cald inainte de culcare, daca ai baut cafele si ai fumat pana dupa miezul noptii, etc.

    Acum, sa trecem la simbolurile mai precise, care vor fi mai greu de interpretat pt mine deoarece sunt cultural si personal specifice, adica de ex s-ar putea ca eu sa nu stiu cine a fost N Labis, sau sa nu am habar despre poezia Moartea Caprioarei, sau in ce fel ai invatat tu despre ea la scoala, sau chiar ce importanta are ea pt tine personal. Eu primele le stiu, dar ultimele 2 chiar ca nu am de unde sa le stiu, (si nici nu sunt curios, pt ca daca as fi fost m-as fi facut interpretator de vise profesionist si ceream bani grei contra servicii, plus interpretam si mai artistic, asa cu floricele, cu aptibilduri, cu linkuri la melodii de pe YouTube, etc, strict personalizat pe client...insa pe mine nu ma atrag acest fel de activitati creative, desi nu am nimic impotriva lor sau a celor care le practica, atat vreme cat sunt seriosi si se comporta cf codul etic al interpretatorilor de vise profesionisti).

    Nu trebuie sa te concentrezi nici asupra faptului ca ai facut o greseala de atributie, nici asupra interpretarii scolaresti a povestii si imaginilor din poezia Moartea Caprioarei. e vorba doar de un sentiment neplacut de vinovatie legat de faptul ca e posibil sa fi citit Lepasa mea recenta care cerea contabilizarea pacatelor capitale saptamanale ale doritorilor de a prelua acea lepsa, sau chiar daca nu aveai habar de aceasta leapsa, tot te-ai simtit vinovat in legatura cu un pacat capital, mai numit si pacat mortal, deoarece este totusi vorba de un deces.

    De aia si ziceam ca e DE BINE. Deces in vis, indiferent al cui NU e ceva de rau. Inseamna ca esti pregatit sa treci examenul, deadline-ul, hopul respectiv si ca vei lua nota 10. Desigur ar fi bine nici sa nu mai pierzi noptile, sa ai un program corespunzator de odihna si o dieta adecavat, si asa va creste si probabilitatea de si mai de bine, atat in legatura cu tine in stare de somn cat si stare de veghe, inclusiv performanta.

    Eu acum am verificat si cu niste surse secundare de interpretat vise, dar nu-ti mai spun ce zice acolo ca te sperii. Dar e tot DE BINE. E legat ca te maturizezi, chiar daca esti incapatanat sa iti reprimi sau sa iti ucizi niste parti din tine asa mai gingase, plus ca o faci si din greseala, nu prea riguros, ca nici nu stii cine sau ce te indeamna la asta, ca nu ti-a venit Labis in cap din prima ci Sadoveanu, plus chiar daca ti-ai dat seama ai avut sentimentul ca ar fi prea tarziu sa-ti repari greseala. Dar NU te speria. Astea sunt vise pe care le au toti copiii si toti oamenii, chiar si cei mai buni si drepti din lume, de fapt aceia chiar simt remuscare si vinovatie sincera (nu prefacuta, nici exagerata aiurea de nivel semi-patologic) mai des decat altii, desigur le au si cei comuni care nu sunt nici ultra-buni, nici ultra-rai dar care nu au grija de un comportament corespunzator fata de somnul lor personal si nu se spala pe maini asa cum trebuie inainte de a se aseza la masa si cand vin in casa de undeva de afara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Visul mai zice si ca ar fi cazul sa devii mai prietenos fata de persoanele gay deoarece nu au de gand sa te manance, plus doar doresti sa ajuti Romania, si uite ca am verificat pe site-ul Lumea lui Spartacus si pana si bulgarii isi fac reclama la hoteluri si locuri turistice bune de vizitat pt gay, numai romanii nu apar acolo. O initiativa practica voluntara, care chiar ar putea ajuta de ex Romania sa intre in Schengen in martie 2013, ar fi ca, in loc sa te vaiti ca nu va intra in Schengen nici acuma sau alte motive de vaitat, de ex sa te apuci de compilat informatii in legatura cu activitati turistice si hoteluri gay-friendly in Romania, si sa faci un website frumos + sa contactezi managerii site-ului Lumea lui Spartacus sa puna si Romania acolo printre alte tari. Eu nu am timp de chestii din astea ca sunt ocupat sa-mi fac bagajele sa plec la Londra in vacanta, (mai ales ca am fost si informat recent de acea "domnita daca" Cristina-Maria aia cu ghergheful care stie ce zice deoarece fugind din Londra se pregateste sa-si deschida agentie de turism in Romania, ca la Londra, ba poate chiar posibil in UK asa mai larg, ar fi ff multe persoane gay, eu bravand din cauza asta chiar riscul de 20 de micromorti/zi, traitul la Londra fiind una din cele mai riscante activitati din lume, mai riscanta si decat mersul cu motocicleta care are numai 16 micromorti, anestezia generala avand 10 mm, nu mai zic de saritul cu parasuta care are numai 7 mm), dar poate are altcineva timp si e mai patriot si mai altruist si bun la suflet si mai constiincios decat mine.

      Ștergere
    2. imi place interpretarea ta, e si nostima si ironica si plauzibila. m-am speriat putin acolo unde ai spus ca decesul in vis inseamna ca esti pregatit sa treci...

      Ștergere
  2. Intrebarea e: a fost sau n-a fost..."branconaj"!

    RăspundețiȘtergere