miercuri, 13 februarie 2013

Cand cumperi o masina buna

            O masina buna se gaseste greu. Din doua mari motive: sunt foarte rare cazurile in care masinile bune se vand. Nu are nimeni interesul sa vanda o masina buna. Si daca o face, o vinde prietenilor sau cunoscutilor. Si doi, romanilor (aici ma refer la cei care vand masini) nu le place sa lucreze cinstit. Romanul trebuie sa fure, sa insele, sa minta.
            Daca mai demult una dintr-o suta de masini avea carte service, acum toate au. La fel cum toate au kilometri reali, la fel cum toti accepta orice test. Pentru ca au vazut ca masinile cu astfel de specificatii se vand. De fapt nu au nici carte service, nici kilometri reali, nici acte in regula. Si daca au, sunt false. Cartile sevice se falsifica foarte usor, mai ales daca ai pile in reprezentante. Toate masinile de pe net au avut un singur proprietar, de regula femeie, medic sau profesor si au folosit masina ca sa mearga duminica la biserica. Schimbatorul si volanul sunt uzate pentru ca au condus cu manusi. Tapiteria au rupt-o copiii. La fel ca si cartea service, daca o ceri, aseara au rupt-o copiii.
            

10 comentarii:

  1. ... sh ... ar fi trebuit sa adaugi in titlu :)
    Exact din motivele expuse de tine m-am ferit de sh cand s-a pus problema achizitionarii unei masini in urma cu 2 ani.
    Daca nu ai o ruda ... o cunostinta, mecanic auto care sa radiografieze complet o potentiala achizitie, este foarte riscant sa cumperi masini second.
    Este o loterie ... poti avea bafta si sa te tina 5 ani fara investitii majore, sau poti avea ghinion si a doua zi sa raman pe butuci in parcare pentru ca te costa remedierea mai mult decat ai dat pe ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e vorba de masinile second. pentru ca sunt majoritare. rar cand cineva isi ia o masina noua. eu nu sunt pentru masini noi, pt ca drumurile din Ro nu merita masini noi. apoi, platesti masina noua cu 10 000 sa zicem si a doua zi ai pierdut 1000 din pret. asa, ca nu mai e noua.

      Ștergere
  2. de aceea e bine sa cumperi masina noua. chiar daca este mai scumpa, chiar daca dai tva la stat, 4,5 ani nu ai treaba cu ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe langa ce am explicat mai sus, adaug ca sunt multi cei care au nevoie de doua, trei masini. ori sa tii trei masini noi, cam blochezi cateva zeci de mii de euro

      Ștergere
  3. pai parca ziceai ca te-ai rezolvat cu masina. Ba parca vazusem si o poza daca nu ma insel, din ceva spalatorie ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e vorba despre mine. doar ca acum caut iar o masina si am vazut de ce sunt in stare unii...

      Ștergere
  4. Deci vrei sa iti cumperi masina buna. Atunci, mai bine iti cumperi de afara. Ai sanse mari sa iei asa ceva. Fara kilometri dati inapoi.:) In Germania lesgislatia este foarte dura cu cei care falsifica actele masinilor si care dau kilometrajul inapoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, 70% din masinile second din Ro sunt aduse din Germania. Intr-adevar, nemtii le vand asa cum sunt(desi sa stii ca am intalnit si nemti care au umblat la kilometraj), insa daca intri pe site-uri romanesti vei vedea ca toate masinile au in jur de 120 000 de km. Nu conteaza ca sunt din 2000 sau 2010.

      Ștergere