sâmbătă, 2 februarie 2013

Bocanci de vara

            Trece iarna si nu v-am spus povestea bocancilor mei.
            La inceput de iarna imi cautam o pereche buna si potrivita de incaltaminte. Nu stiu pentru voi cum e, dar eu foarte greu mai gasesc haine normale. Normale ca forma, adica pantaloni care sa semene cu pantaloni, nu cu fuste si camasi cu toti nasturii pe-o parte.  Asa ca nu prea ma mai uit la pret, mai ales ca stiu ca daca vrei un lucru de calitate, acesta costa. Imi gasesc cu greu o pereche de ghete-pantofi, frumosi, din piele maro, imblaniti. La 250 de lei, cu reducere de la 300. Cand tanti de la raion vede ca-s hotarat sa-i iau, imi spune: Sa aveti grija sa nu-i folositi in mediu umed, in zapada sau pe ploaie. O privesc uimit si pun afirmatia pe seama slujbei plictisitoare pe care o are. Ajung la casa. Platesc. Tanti de la casa imi spune: V-a spus colega mea sa-i folositi in mediu uscat, sa nu se ude? Zic: Am papuci de casa, pentru casa. Tanti: Ii puteti folosi afara, dar nu in ploaie sau zapada. Noi va spunem, sa nu avem probleme. Tot mai mirat, intreb: Si daca ies pe vreme frumoasa, dar incepe sa ploua, ce fac? Sa am ceva de schimb la mine? Si tanti, foarte sigura pe ceea ce spune: Hai sa fim seriosi, ce sanse sunt?
             Stiu, e bizar, dar doamnele au avut dreptate. Cand simt umezeala, bocancii se sperie, intra in panica si nu mai fac nici o treaba.

12 comentarii:

  1. Normal, bocancii se poarta in cluburi... nu pe zapada sau ploaie. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul trecut am rupt 2 perechi de pantofi intr-o luna. Eu as lua in serios ce au zis cucoanele alea, de fapt nu as fi cumparat bocancii...nu stiu la tine cum e, dar pe la mine ploua...si e si zapada iarna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am crezut ca vorbesc prostii, doar am mai cumparat bocanci si astia chiar sunt robusti si par rezistenti... or fi cu senzori...

      Ștergere
  3. Deci, ce fac bocancii tai cand simt umezeala? O iau la fuga?

    RăspundețiȘtergere
  4. Poi care-i sensul sa-ti iei bocanci de iarna daca nu ai voie sa-i porti pe zapada? Eu am o pereche de bocanci din piele de vreo 2 ani si vad ca o duc bine... sunt rezistenti al dracului. Vorba-i ca iarna port mai mult adidasi, ca mi-e greu sa conduc cu bocancii aia, apas toate pedalele odata :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am avut niste pantofi italieni o data si am mers si prin zapada pana la genunchi si pe ploaie cu galeata + baltoace cu ei, si desi atunci in zapada m-am udat o data la picioare ca ar fi fost imposibil altfel pt ca intra pe sus, efectiv pantofii aia m-au tinut 5 ani in absolut orice conditii de vreme (desi pe furtuna de nisip nu i-am incercat , pt ca nu am avut ocazia) si pielea arata la fel de bine ca in prima zi, dar se labartasera asa un pic, si de aia nu i-am mai purtat. Dar costasera 300 de Euro nu 300 de lei, si mai mi-as fi luat si a doua oara unii exact la fel numai ca nu se mai manufactura stilul ala, si trecusera la facut prostii mai la moda gen adidasi cu fasiute de piele, pantofi cu zigzaguri, dungi, naiba stie, dar nu din aia clasici cum voiam eu, plus ca am impresia ca isi mutasera manufactura intre timp in India sau naiba stie unde, asa ca as fi avut dubii si la unii de piele in legatura cu calitatea cusaturilor a talpii, etc. Abia astept sa ma duc la Londra sa-mi iau pantofi ca lumea, ca nu mai rezist, aici in Norvegia sunt ingrozitori, desi ma rog, bocanci sport din aia de urcat pe munti se mai gasesc, dar nu de oras. Si nu pot sa-mi cumpar on-line, chiar daca stiu masurile, brandul tot, pur si simplu nu vreau sa-mi cumpar incaltaminte pe care sa nu o probez eu, fie ca e de 40 de Euro sau de 400 de Euro. Eu nu acumulez pantofi, am asa vreo 2 perechi mai de iarna si 1 sau 2 de vara mereu, plus adidasi, dar mereu mi-am dorit din astia care sa ma tina minim 2 ani, si intr-adevar sunt mai greu de gasit daca nu dai bani chiar multi + chiar si daca dai bani, nu toti sunt ca lumea. Eu stau zile si zile sa tot aleg pana imi cumpar pantofi + vreau sa si am de unde sa-mi aleg, nu sa merg la 1 mall si sa vad doar 2 feluri din brandul respectiv si gata (aici in Norvegia e mai rau, sunt doar 1 fel din 2 branduri si gata...ma rog exagerez, dar nu prea mult, e o penurie aici pe bunuri de larg consum cum nu am mai vazut nicaieri inainte, dar majoritatea isi cumpara chestii on-line, nimeni nu face shopping de haine si pantofi in magazine pt ca ff rar gasesti ceva ca lumea oricum). In Romania, eu am incredere ff mare in vanzatoarele de la magazinele de incaltaminte, cel putin cele din sect 2 Bucuresti mie mi se par ca sunt intr-adevar singurele persoane de tip vanzator care se pricep la ce vand + chiar iti dau si informatii corecte si utile chiar si daca nu intrebi exact ca in cazul de mai sus, la restul produselor zau daca am intalnit vreun vanzator vreodata, in afara de o doamna de la o librarie de pe langa unde stau parintii mei, care sa aiba habar despre ce vand, indiferent de sex, varsta, locul natal, scoala absolvita, etc). Deci in cazul de mai sus, nici eu nu as fi cumparat acele ghete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, din aia extra, de sute de euro am si eu, dar sincer ii folosesc la mers pe munte sau in conditii extreme, nu de sarbatori.
      exact, n-ar fi trebuit sa le cumpar, vezi, ce putina incredere avem in sistemele romanesti?

      Ștergere
  6. ba las-o dracu :)) hai ca asta e criminala =))

    RăspundețiȘtergere