miercuri, 6 februarie 2013

Alba-neagra pe paine

            "Pâinea neagră e făcută de fapt din făină albă şi colorată cu malţ. Românii o preferă crezând că e mai sănătoasă, dar în realitate e chiar mai nocivă decât cea albă. Dezvăluiri din interiorul industriei." (Sursa-EVZ.RO)
             La urma urmei, la ce mai ajuta sa gandim, oricum nu mai exista portite de scapare, tot ce ne inconjoara e  minciuna si  inselatorie. Cu burta plina, acceptam orice.
           

11 comentarii:

  1. Si afara e la fel, trebuie sa fii atent la ce cumperi, sa limitezi cat de cat cantitatea de aditivi alimentari sau alte substante nocive... Se face tam-tam cu beneficiile consumului de peste... Cel oceanic e plin de mercur.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atata vreme cat sunt destui care mananca painea si adunata din tomberoane cred ca nici nu mai conteaza ce culoare are.Daca ospitalitatea romaneasca se transpune in paine si sare de ce n-ar fi si paine cu malt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, iar ca sa faci din faina alba paine neagra, numai romanul poate

      Ștergere
  3. :)) Ce bine ca mananc paine alba :))

    RăspundețiȘtergere
  4. e bine de stiut, tot vedeam malt pe etichet dar nu stiam ca este periculos. acum macar o sa stiu ca nu e bine daca are malt in ea :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate se bazeaza pe efectul Placebo. :)
    Am mancat si paine neagra autentica. Sa stii ca aia e buna. Asta care o gasesti de cumparat nu-mi place, asa ca nu mananc.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi ia 5-10 minute munca efectiva sa prepar o piine. Gustul e inegalabil, economia la pret e de 50-70%.
    In copilarie, mamaia facea piine 1 data pt toata saptamana. Munca ei era mult mai mare, pt ca facea focul in cuptor.... dar o facea cu placere.

    RăspundețiȘtergere