vineri, 8 iunie 2012

Romanii nu stiu sa fure (all inclusive in Romania)

            Romanii nu vor sa lucreze, vor sa fure, dar nu stiu nici una nici alta.
            Germanii care au venit la noi la mare au gasit all-inclusive cu restrictie. Hotelierii le-au facut portii, in loc sa compenseze cu un kil de ceapa in plus conditiile reduse.
            Se anuntau cam 5 000 de nemti pe litoral. Cei care au venit insa se vor intoarce acasa dezamagiti si vor povesti vecinilor si prietenilor despre cum au fost tratati.
            Hotelierii ar trebui sa gandeasca asa: hai sa facem un sacrificiu anul asta, sau poate si la anul, sa le oferim turistilor conditii, vor spune mai departe despre ospitalitatea romaneasca, la anul vor veni mai multi, iar cand numarul lor va fi mare, nu va mai fi la fel de batator la ochi daca le vom reduce portiile (ca-i musai sa le reducem).
            Oare de ce e asa de complicata logica asta: unde-s multi clienti, sunt multi bani?  Mai multi clienti, mai multi bani. Pe termen lung, fara obraznicii, fara injuraturi.

14 comentarii:

  1. Cand ai spus: "Romanii nu vor sa lucreze, vor sa fure, dar nu stiu nici una nici alta" ai facut o generalizare. Din asta se intelege ca in Romania traiesc niste oameni puturosi si hoti. Pe deasupra si prosti, caci nu stiu nici macar sa fure. Probabil ca cei care au gandit programul acesta de all inclusive cu restrictii sunt sefii hotelurilor din turism sau cine stie cine din aceeasi sfera. Adica un numar restrans de oameni, comparativ cu populatia Romaniei. La fel cum un numar oarecare de romani ne face de ras in strainatate, dar tie nu ti-a placut cand ai fost bagat in aceeasi oala cu ei.
    Nu stiu daca e adevarat, dar parca stiu ca hotelurile au fost preluate (o parte din ele) de politicieni sau apropiatii acestora. Majoritatea populatiei nu face parte din aceasta categorie. :)
    In plus, am auzit (nu cunosc personal) de la multi ca e mai ieftin sa petreci concediul in Grecia, Turcia, Bulgaria sau alte tari. Asta e o alta dovada de prostie. Dar si prostia aceasta apartine marketing-ului. Parca ar face anume ca sa ajunga la faliment. Apoi se plang ca n-au clienti si ne intoxica pe noi cu stiri despre cum e vremea la mare si cat de bine se distreaza oamenii acolo.
    Inteleg ca esti indignat (asa cum sunt si eu) si-ti dau dreptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu vreau sa generalizez, dar nici nu pot da nume, nici nu pot face studii. normal ca nu toti romanii sunt asa. e un mod de exprimare, poate exagerat. daca stirea asta aparea in Franta, as fi spus „francezii”.
      cat despre turism, e pacat, cineva ne da o sansa iar noi dam cu piciorul

      Ștergere
    2. Stiu ca nu vrei sa generalizezi. Stiu ca te doare, asa cum si pe mine ma doare. Stiu ca e doar un mod de exprimare, dar cine nu stie, sau nu te cunoaste, sau nu-ti intelege stilul, e tentat sa o ia mot a mot.
      Despre turismul romanesc mi-a placut o viziune a lui Vladimir: sa se foloseasca salbaticia tinuturilor noastre, caci asa ceva e pe cale de disparitie in lume.

      Ștergere
  2. Nu stim sa atragem turistii obisnuiti, asta-i clar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia sa spui doar atat: romanii nu stiu sa faca turism.

    Asta e un adevar mult mai tare decat afirmatia ta de inceput.

    Asta pentru ca romanii n-au decat un singur gand: cum sa intre mai repede banul in buzunar. Mult, putin, cat o fi - nu conteaza.

    Asa cum nu conteaza nici faptul ca, daca anul asta ar fi experimentat un "all-inclusive" decent, asumandu-si o anumita pierdere, e foarte posibil ca la anul cererea pentru serviciile lor sa fie mai mare si sa le acopere paguba de anul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, nu vrem afaceri pe termen lung, vrem ACUM bani. daca ai o gaina dar vrei o capra, trebuie sa vinzi gaina. nu poti fi cu amandoua

      Ștergere
  4. Cred ca ar trebui sa incepem sa invatam ca nu e bine deloc sa ne ieftim la malai si sa ne scupim la tarate .Cei care fac afaceri ( o buna parte din ei) nu au o cultura a afacerilor .Nu stiu ca o afacere normala creste constant in timp si nu e un fel de tun .Noi , uneori parem ca dorim sa facem repede o suma mare de bani fara sa stim ca asta nu-ti aduce nici o afacere profitabila in timp si nici stabilitate .Avem nevoie sa invatam de la altii acest domeniu .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta am vrut sa spun-nu stim/vrem gandi in perspectiva. vrem doar bani facuti rapid, azi, acum. maine, nu conteaza...

      Ștergere
  5. Pai in turismul general functioneaza chestia cu mancarea la nivel de bufet general si cu bautura pe bani, ca aia de fapt e mai scumpa si de acolo se scot banii, nu de la mancare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LOL ! E posibil ca managerii curenti ai statiunilor all-inclusive de pe litoralul romanesc sa fi fost educati la Fac private de Management de Turism de fostii manageri de tabere pionieresti de dinainte de Revolutie ! Daca pana si fosta fac de politologie Stefan Gheorghiu a devenit, am auzit, scoala privata de JURNALISM !! LOL ! Zau, cred ca unor fosti profesori de acolo dintre care unii chiar stiau ceva politologie pe bune, (nu numai de papagal), si care poate ca intr-adevar ar fi avut ceva util de contribuit la formarea unor generatii de politicieni profesionisti noi contemporani, (ca in politica si politologie, nu ideologia specifica conteaza prea mult, decat poate ca anecdota istorica, ci Metoda), intr-adevar nu le vine sa creada, cati or ma trai din ei zilele astea !

      Ștergere
  6. N-ai ce sa le faci!Nu stiu ce sa cred..cateodata despre romani:)Azi se plang ca..au bani,maine se plang ca n-au bani:))De furat nu fura..,de mers la munca,nici gand!Aia care fura..nu stiu sa fure:p doamne ca intortocheata mai e Romania asta cu romanii ei:))

    RăspundețiȘtergere
  7. da frate, iti sta mintea-n loc. Nu-i destul ca ne bat bulgarii la fund cu ofertele lor. Acu ne mai facem si singuri de kko. Una dintre chestiile urgente dupa parerea mea ar fi un aeroport de chartere pe timpul verii la Constanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt multe de facut in turism. dar dupa cum vezi, totul se rezuma la atitudinea operatorilor. ziceam mai sus, chiar daca cineva ne da o sansa(pt ca eu asa vad venirea nemtilor la noi, ca pe o sansa din partea lor, nu cred ca germanii nu au bani sa mearga in alta parte), facem ceva pe ea sansa.

      Ștergere