luni, 25 iunie 2012

Politica, la fel ca o cangrena

            Ziceam cum ma intreaba francezii daca e mai bine dupa ce l-am omorat pe Ceausescu. E mai bine, insa fantoma lui bantuie in corp de politician.
            Daca de maine, sa zicem, ca agricultor sau ca operator de turism, spre exemplu, ai putea fura mai mult, mai usor si mai legal decat ca politician, s-ar lasa multi de politica si s-ar apuca, chipurile, de agricultura sau de turism.
            Daca de maine clasa politica ar fi vanata asa cum trebuie, daca s-ar anula unele privilegii si s-ar taia unele bonusuri, clasa politica ar incepe sa se rareasca.
            Daca de maine cineva i-ar obliga pe politicieni sa munceasca concret pentru tara, multi s-ar plange ca e greu sau ca nu stiu si ar renunta.

8 comentarii:

  1. Avand in vedere afacerile pe care le au, ar trebui ca politicienii afaceristi cu functii sa nu mai fie remunerati de la stat. Includem aici si rudele lor. :)) Sa vedem atunci.

    RăspundețiȘtergere
  2. si totusi de ce pana mea eu nu cunosc nici un politician. ca sa nu mai intreb de ce nu sunt eu insumi unul?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect!
    Si nu e vorba numai de castigul material, ci si de puterea si prestanta pe care o capeti daca esti printre puternicii zilei. Un taran sau un muncitor e dispretuit, dar un politician e invidiat pentru ca le are pe toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de acolo li se trag banii, de la putere si functii... de ce crezi ca unii scapa sau altora le merge apa la moara doar pt ca ei cunosc un senator, sau parlamentar, sau primar?

      Ștergere