vineri, 15 iunie 2012

Faze tari de odinioara

           Ieri ma intorceam spre casa de la munca si ma gandeam ce bine era acum vreo zece ani, cand ma multumeam cu 5 kile de benzina si o apa minerala. Cica acum tragem tare s-a ducem mai bine. Da de unde...
           Pe vremea aia, pe la 19 ani, nu aveam alta treaba decat sa ma plimb cu masina si sa strang oamenii ce faceau autostopul (mereu iau oamenii de pe drum, nu am luat niciodata bani, chiar daca i-am dus mai departe decat destinatia mea).
           Distractia mea era reactia lor, cand faceam tot felul de faze. De exemplu le ziceam sa-mi zica din timp unde coboara, ca nu prea am frane si sa apuc sa opresc. Sau ii intrebam si de 10 ori daca n-au vazut Politia cumva pe drum. Ma rog, copilarii.
            Cea mai tare faza de care imi amintesc e ca imi alegeam un moment in care nu era absolut nimeni pe drum, vizibilitate maxima, teren deschis, drum larg, pasagerul atent. Atunci franam brusc, trageam dreapta de volan, cat sa nu intru in sant, opream si ziceam speriat: -Ai de capul meu, ai vazut? Ai vazut? Era sa ne omoare! Oamenii se uitau in fata, in spate, in dreapta, in stanga, la mine, tinandu-se inca de centura. Reactiile au fost cam asa: cam 5% s-au contrazis cu mine ca nu a fost nimic pe drum. Cam 25% au vrut sa coboare. Cam 20% nu au mai reactionat deloc, au tacut malc si au coborat cu prima ocazie si cam 50% au zis -Tampiti, domnule! Inconstienti! Si ce viteza...! Noroc ca esti tanar si esti atent.
            Un tip cu o tipa erau pe locurile din spate. Am facut faza, s-au speriat, iar dupa o vreme ea si-a facut curaj sa-l intrebe -Ce-a fost acolo? El i-a raspuns: -Un biciclist.
           

9 comentarii:

  1. Ar fi iesit niste emisiuni TV exceptionale cu asemenea personaje. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unde mai pui ca nu erau actori... unii aveau niste fete...

      Ștergere
  2. pai bine domne, eu te iau drept om serios si cand colo tu ... :)))) imi plac aventurile dar nu cele ce te baga in sperieti, probabil ca in adolescenta as fi gustat farsa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie mi se par acum puerile, dar atunci erau modul meu de viata. si eu cred ca m-as ofticaacum sa-mi faca cineva asa ceva

      Ștergere
  3. hahaha asta chiar mi-a placut si nu mi-a placut degeaba.Aveam niste apucaturi asemanatoare.In urma cu cativa ani l-am facut pe tovarasul meu sa opreasca brusc si sa se uite ca nebunul in toate partile pentru ca mergand frumos pe DN7-Pitesti- Sibiu , am inceput sa spun ia uite calul ala a cazut in strada.Omul m-a intrebat ce cal dat eu am insistat , cum nu vezi calul ala, bai uite calul ala cazut in strada.Pana la urma a fost ca in fabula lui Shopenhauer cu magarul .Ferm convins ca el vede calul si ca eu am dreptate a oprit masina ca doar doar a vedea calul .Multe chestii din astea am facut .Recunosc in ultima vreme nu am mai facut asa ceva .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai putere de convingere, ii faci sa vada orice vrei tu...

      Ștergere
  4. Sugestie pentru autostop de noapte: cand esti printr-o zona de padure, stinge brusc luminile si condu asa cativa metri... Apoi sa ne povestesti.

    Eu nu iau autostopisti. O singura data am incercat si ce-a iesit... Uite, am sa scriu despre chestia asta pe blog. Imprejurarile intamplarii nu sunt deloc vesele, dar m-ai facut sa gasesc si o parte nostima in ce s-a intamplat atunci.

    Revin cu link.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://cronicauneimortianuntate.blogspot.ro/2012/06/identitate.html

      Ștergere
    2. faza asta o faceam cu fetele... :))
      nu o data era sa murim...

      Ștergere