joi, 28 iunie 2012

Despre cluburi

           Eu nu inteleg multe. O sa incerc sa scriu pe rand despre ce nu inteleg, poate imi explicati voi.
           Nu inteleg faza cu cluburile. Oameni (tineri) care se plang ca e greu, fara job, cu banii investiti in 2 facultati (vedeti clar ca nu ma refer la fii si fiice de senatori, mediatori de fonduri europene sau mafioti) semneaza regulat prezenta in cluburi. Unde platesti de zeci de ori pretul la orice.
            De ce mergi in club? Esti dansator, stii sa dansezi bine si corect? Du-te la un concurs. Esti iubitor de muzica tare? Pune-ti acasa niste casti si asculta ce vrei tu. Esti iubitor de alcool? Cumpara-ti la bax. Esti don juan sau dona juana? Fa-ti o cariera.
            Inteleg faza cu atmosfera, cu evadarea, clisee, etc. Hai sa fim seriosi, sa-ti faci un obicei sau o obligatie din asta mi se pare o moda nejustificata si risipa de bani.

17 comentarii:

  1. eu cred ca omul are in gene spiritul de neanderthal...si asta se manifesta mai mult sau mai putin la fiecare dintre noi, in fuctie de mediul in care traim, istoric familial, anturaj, cultura etc. nici eu nu ii pot intelege dar cunosc si ma inconjor de oameni cu aceleasi preferinte ca ale mele, si sa stii ca nu-s putini acestia. oameni frumosi exista si-s mai multi decat vezi la televizor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu merg in cluburi si nu am prieteni care merg in cluburi. nu m-am referit la cineva anume, ci la modul genereal...

      Ștergere
    2. pai modul general nu e chiar atat de general, adica daca ma plimb in zona cu terase/puburi/cluburi, ii vad pe cei ce merg acolo, daca ma plimb in fata teatrului ii vad pe cei ce merg la teatru etc. cel putin in bucuresti exista consumatori de cultura, nu numai de cluburi - sunt si astia cu duiumul dar eu nu ma simt "inundata" de ei, nu ma agreseaza vizual si in nici un fel. dar cred ca deviez eu de la subiect :) zi frumoasa!

      Ștergere
  2. eu probabil ca sunt cam trecut de virsta si situatia respectiva, dar sincer nu-mi aduc aminte ca oamenii de care povestesti tu sa semneze condica in club. Se mai duc din cind in cind, si eu am mai fost in rastimpuri ... dar de semnat condica nu recunosc. Este vorba si de o presiune sociala, de ceea ce este la moda, iar atmosfera si evadarea nu sunt (numai) clisee. Plus ca la baieti este acea speranta vesnica de a agata! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. in fiecare seara, la ora 9, sunt pe strada mergand in treaba mea. Ei bine, tinerii merg la ”serviciu”, la club. Interesant e ca eu munecs fara zile libere, iar ei fac la fel. Deja recunosc chipuri, seara de seara se indreapta la pub. Picioare lungi, scurte, foare subtiri sau f groase, incaltate in pantofi extrem d einalti cu platforma, chinuinde-se sa paseasca, aratand dizgratios, cu fustele extrem de scurte, la linia pubisului si alte chestii minuscule in partea de sus, daca nu-s minuscule sunt stramte si transparente(indiferent de volumul persoanei)...dupa cateva zile m-am gandit ca nu pot fi toate sau atatea prostituate, trebuie sa fie vlastarele englezesti. De Luni pana Luni, in fiece zi!
    Imi amintesc cand am plecat in vacanta in Ro, cu o zi-doua inainte am avut intalnire cu tipa de la colegiu pe care il fac si mi-a urat pt vacanta ”sa bei cat mai mult!” Sunt batrana, sunt expirata! Nici eu nu mai inteleg nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stim noi ce se poarta...:))

      Ștergere
    2. Cateodata stau si ma intreb daca Insulele Britanice n-or fi raiul pe pamant... :)))

      Ștergere
    3. @intuneric: mergem sa vedem?

      Ștergere
    4. Chiar am remarcat ca si in Norvegia e ff populara (mai ales printre colegii de serviciu de sex feminin care vor sa fie chiar sincer prietenoase unele fata de altele) chestia asta cu uratul sincer pt consumat cat mai mult alcool cu presupus efect relaxat si de buna voie in vacante ! Adica am auzit eu cu urechile mele asemenea urari rostite chiar f des in jurul meu la diverse sedinte la care participa un colectiv mai larg daca cineva de sex feminin anunta ca are de gand sa isi ia vacanta. Barbatii nu prea isi ureza asta unul altuia si nu am auzit nici vreo femeie urand asa ceva unui coleg de sex masculin, probabil pt ca se presupune ca in Norvegia maj barbatilor consuma alcool la nivel de binge drinking ff comun acceptat pt cultura generala locala in week-end-uri, nu in vacante, si de fapt in vacante barbatii norvegieni de tip obisnuit, (adica nu alcoolicii aia cu totul si cu totul patologici care beau in continuu si nu sunt nici functionali), trebuie chiar sa se dezalcoolizeze, relaxandu-se in natura, pe barci, oferind suport emotional copiilor, etc.

      Ștergere
  4. Le place sa inhaleze fum la greu prin cluburi, asta in cel mai fericit caz. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu stiu despre altii, (inteleg si ca cei cu imagine/persoana publica se mai duc si pt reclama photo-op + unii poate si obligatii de business comun cu patronul barului), dar eu personal, celibatar obisnuit inca fiind + ne-amator de muzica, dans sau alcool, ma duc la club pur si simplu pt ocazii de sex. Eu chiar sincer credeam ca mai toata lumea care nu e casatorita asa intre 20-30 de ani face chestia asta, macar asa ca motiv nr 2 dupa alcool, sau dupa "atmosfera"/dans, etc...chiar imi exprimam la un moment dat recunostinta personala ca la cluburile gay pare o idee mai usor decat la heterosexuali, unde totusi trebuie sa mai faci si conversatie mai indelungata, sa si dansezi, sa si cheltui bani mai multi pt consumatia altcuiva, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vezi tu, tocmai din acest motiv am ales sa imi pierd timpul lucrand la un blog decat cheltuind zeci de lei noptile prin cluburi! :) Cred ca e mai bine; plus ca unii ma apreciaza pentru ceea ce scriu! :)

    RăspundețiȘtergere