joi, 28 iunie 2012

Despre cluburi 2

           Fac o adaugire articolului de mai jos.
           Nu ma intereseaza cei care merg in cluburi, nu am nimic cu ei, e alegerea lor. Doar ca nu inteleg de ca dai cateva sute de lei noi intr-o noapte in club, a doua zi nu-ti mai amintesti pe ce i-ai dat, cand cu banii aia poti vizita un sfert din muntii tarii, sa zicem. Sambata asta. Intr-o luna i-ai vazut toti.

10 comentarii:

  1. Da, stiu, pe cand eram adolescent, si mie tata chiar sincer imi recomanda drumetiile montane, miscarea in aer liber in general, decat sa stau cam melancolic si sa ma gandesc la (lipsa de) sex toata ziua, sau sa incerc sa gasesc si sa cheltuiesc bani bugetari prin cluburi pe vremea cand si asa era in vigooare art. 200 + eram minor.

    (Sincer, acest comentariu NU e vreo aluzie la alte persoane decat efectiv la mine personal, si e legat in principal de comentariul meu de sub articolul anterior despre motivele pt care unii oameni se duc la cluburi.)

    Eu eram mai mult cu inotul ca activitate sportiva preferabila pe vremea aia, macar mai vedeai oameni mai de aproape, decat asa singur sau, mai rau, cu cine stie ce fel de oameni acoperiti sau camuflati cam prea mult de echipament mai complet, pe acolo prin paduri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar, serios acuma, mai ales la nivel adult peste 25-26 de ani, (cand totusi se accepta ca mai toti atingem, cel putin la nivel structural de creier in dezvoltare, un grad optim maxim de maturitate), stiu ca e autentic MULT general preferabil, efectiv indiferent daca esti baiat sau fata, si indiferent de orientare, sa paticipi la cluburi de drumetii montane, sau chiar ciclism montan, canotaj pe rauri de munte, chiar si pescuit sau vanatoare prin munti, decat prin cluburi cu alcool sau, mai rau, droguri ilicite, chiar si la nivel de dorinta de socializare cu oameni cu sanse reale mai mari de a fi cat de cat mai sanatosi, si mai echilibrati in general, mai ales dintr-o perspectiva prognostica pe un termen mai lung.

      Ștergere
    2. Cred ca e si o chestie de cultura grupului in care te dezvolti ca tanar adult, ca una e in mediul urban de cartier bucurestean sau la caminul cultural in Romania mai rurala inceput sec XXI, alta era probabil si cultura pre-1989 in Romania cu taberele, BTT-ul si Cenaclul Flacara + noptile organizate de Inviere de Paste, altfel e si cultul naturii in Norvegia, si cu totul iar altele sunt inclinatiile si posibilitatile si chiar educatia generala curenta a unor tineri londonezi care chiar ca mai si provin din toata lumea.

      Chiar uitandu-ma recent la niste reviste de vacante dedicate tinerilor, atat in lb engleza cat si norvegiana, vad ca inca se promoveaza destul de puternic, (desigur si spre beneficiul companiilor de turism si legate de industria diverselor mijloace de transport in comun pe distante mai lungi care sponsorizeaza in mare parte acele reviste), turismul formarii de relatii de tip intercultural posibil chiar beneficial educativ-formator intre tineri din diverse locuri ale lumii, insa si oarecum (la nivel de apel la cei de tip "cautator de noutati" sau thrill-suspans, care de fapt si reprezinta o majoritate din ce in ce mai consistenta, se pare, in zilele noastre, plus de nivel cam grosier ignorant + prost educativ in acest caz, dupa parerea mea), turism sexual presupus oarecum "mai facil" cu oameni din populatii mai "exotice", (care se presupune, la nivel de definitie a cuvantului "exotism", ca ar fi mai "deschise" catre acest fel de relatii, decat unele posibil mai "inchistate", retrograde, sau "pretentioase", sau pur si simplu considerate deja "plictistoare" de "acasa").

      De fapt si in Norvegia curenta exista promo cultural destul de consistent pt sex "de vacanta", sau chiar poate si facilitator de relatii ceva mai "calde-relaxante" + "mai usor accesibile" pe termen ceva mai lung cu membri reprezentanti ai populatiilor "sudice" pt femeile scandinave si "estice" pt barbatii scandinavi...o chestie care e si deja intrata in cliseele culturale la nivel de gluma, dar are si un sambure real de seriozitate care chiar a ajuns sa se actualizeze in realitate in destule cazuri din ultimele generatii post razboi mondial 2.

      Nu mai zic ce puternic e acest cuvant "exotism" pt persoanele gay, cuvant care pare sa acopere de fapt aproape intreaga posibila lume exterioara indiferent din ce tara sau cultura provine acel gay !

      Ștergere
    3. sincer, eu cred ca tie ti-ar prinde bine putin sport

      Ștergere
    4. Ai dreptate, dupa vreo 26 de ani am lasat-o moale de tot cu sportul, inainte zau mergeam mult mai des si la inot, ba chiar incercam sa joc si fotbal din cand in cand. Aici in Norvegia, am avut o idee sa incep sa ma duc la lectii de scrima pt ca de mult am fost curios despre asa ceva, dar inca nu m-am inscris, plus ca sala de scrima e intr-un cartier mai indepartat. La calarie inca nu ma bag, poate vara viitoare, vreau sa mai studiez oferta locala, pt ca e destul de abundenta, dar pt asta trebuie sa-mi iau si masina pt ca e in ferme/ranchuri mai periferice. Vorbesc serios, nu la misto, chiar vreau sa incep sa ma afiliez la niste cluburi locale pt diverse activitati sportive, mai ales ca aici asa ceva e ff popular si chiar larg incurajat la nivel social, dar inca studiez care ar avea sansele sa-mi placa mai mult. De inot aici nu am chef, ca la bazinele locale de aici se duc mai mult pensionarii si copii mici, plus nu sunt eu de genul care isi pune costum de neopren sa inoate in Marea Nordului, sau sa ma aventurez in lacuri prea reci. Si desi nu sunt bun de loc la sporturile pe echipe, nu imi plac nici sporturile efectuate asa total solitar, de gen catarat de unul singur pe vreo stanca, sau surfing eu singur pe ocean, chiar vreau oameni in jurul meu care practica acea activitate sportiva intr-un grup, desi la nivel de individ, nu de echipa.

      Ștergere
  2. Fiecare alege sa-si piarda timpul cum vrea. Unii aleg sa stea in fum de tigara si bubuiala, altii sa stea la iarba verde...Fiecare cu preferintele lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, cultura preferintelor depinde mult de incultura

      Ștergere
    2. Dar totusi sincer cred ca trebuie sa tii cont si de preferinte si inclinatii individuale cand e vorba de activitati de timp liber, sau sportive, sau turistice, sau chiar si de socializare. De ex cum am spus eu mai sus ce fel de activitati sportive imi plac mie, din alea individuale, nu pe echipe, insa efectuate in grup de oameni, cu oameni in jur, nu asa sa plec drumet prin vreo jungla, sau ocean sau padure sau munti de unul singur...asa ceva pe mine pur si simplu m-ar ingrozi ! Daca e vorba de turism, acolo da, prefer solitar, dar cum deja eu mi-am cam indeplinit obiectivele dorite, mai putin Japonia, nu prea vad ceva interesant sa ma motiveze pe mine turistic la orizont prea curand in mod special. Daca e vorba de simpla socializare, eu prefer in clipa asta la bar pt ca e clar fara obligatii sau anticipari/cerinte prea ridicate sau pretentioase.

      Ștergere
    3. clarificare: era vorba de turism in zone cat de cat civilizate cu oameni + cladiri in jur, chiar si daca e mai rural, nu de turism in zone total salbatice, ca de asta, nici macar in grup plus cu ghizi profesionisti seriosi, eu sincer nu prea sunt interesat in momentul de fata, desi eram cand eram mai mic la liceu sau max 22 de ani, de tip de mers la munte cat de cat de nivelul meu, nu in jungle sau pe barci mici pe cascade, ca aia deja mi se pare prea periculos

      Ștergere
    4. Adica voiam sa zic, ce-mi pasa mie ca dl G Bush senior s-a dat cu parasuta la peste 70 de ani, chiar daca il admir ca sef de stat, si chiar si ca om atat cat am putut sa-l cunosc, ca mi s-a parut cat de cat OK-echilibrat, eu pur si simplu nu sunt genul care isi va dori sa sara vreodata cu vreo parasuta ! (decat poate in schimbul a cca 35 000 USD cash in mana momentan, acum cateva luni era cam 25 000, asta mai variaza, si presupun chiar sincer ca la anul va fi 50 000 USD pt ca sa sar eu personal cu parasuta, in tandem desigur, nu de unul singur !)

      Ștergere