luni, 4 iunie 2012

Cum se masoara criza

             Tiganii masoara criza. Pentru ca tiganii nu lucreaza si au timp sa masoare criza.
             Cel putin in satele din Ardeal vin tiganii cu dacii sau cu masini „de Franta”, incarcati cu oale, galeti, ligheane, etc si striga pe la porti. Dau oalele la schimb pe nuci. Cate nuci incap in oala, atatea trebuie sa dai. Vrei o oala mai mare, dai nuci mai multe. Ei bine, cand criza se agraveaza, nu mai merge masura asta. Oala sau galeata costa de 2 x volumul. Adica trebuie sa o umpli de 2 ori cu nuci daca o vrei.
              Cand vor cere de 3 x volumul, vom sti ca e de rau.

15 comentarii:

  1. Si eu am observat (anul trecut) trocut acesta (sau ceva asemanator) facut de tigani prin sate. Daca merge, ineamna ca ei suplinesc o lipsa. Taranii is vand greu produsele, mai ales daca satul lor e mai departe de oras. Mai ales batranilor le e greu sa se deplaseze cu marfa. Dupa cum gandsc eu, ar trebui sa existe firme care sa cumpere produsele de la tarani, firme de genul aprozarurilor de altadata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taranul roman e condamnat, desi produsele lor sun 100% naturale, deci exceptionale. Daca ar fi societati care sa cumpere marfa de la tarani, nu s-ar mai putea spala banii la importul de fructe si legume

      Ștergere
  2. Inca se mai practica asa ceva ? Parca auzisem in casa de la bunica povestea asta cu trocul de bunuri pe nuci ca o auzise de la mama ei pe vremea razboiului (mondial) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si inca ce bine se practica. si e profitabil. ai vazut tu tigan sa faca afaceri proaste?

      Ștergere
  3. Pe unul dintre negustorii astia de oale il chema Barter, nu?
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa 3x-ul, cand or umple taranii oalele cu jumatate nuci, jumatate pietre, atunci vom sti ca nici nucii nu o duc mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. joaca poker pe nuci:))
      le vand, pe bani multi. nu-s prosti sa lucreze

      Ștergere
  6. Asta afacere foarte profitabila pentru tiganii aia care dau niste oale .Pai nucile sunt extrem de scumpe (si bune).Nu inteleg de ce nu se dezvolta afaceri adevarate cu nucii.Sunt poate cele mai bune( din toate punctele de vedere) fructe uscate.Chiar nu stiu.Un kg de miez de nuca in supermarket ajunge la 60 de ron , de departe cele mai scumpe fructe uscate .de ce sa le dai pe o oala ?Hmmm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta ziceam mai sus, ai vazut tigani sa faca afaceri neprofitabile?
      cam asa sunt nucile, f scumpe. in Franta e 4-5 euro kg, cu coaja...

      Ștergere