marți, 5 iunie 2012

Cum gandesc copiii, motivati de dorinta

            Nepoatele mele sunt serialul meu preferat.
            Isi doresc animale, dar pentru ca una dintre ele e alergica, nu au voie. Copilul nu are limite de imaginatie si in dorintele lui merge pana in panzele albe.
            Parintii lor au avut aniversarea celor 15 ani de casatorie.. Ele au tinut mortis sa le faca un cadou. S-au dus in oras, cu economiile in buzunar si au cumparat un cadou parintilor lor: 3 hamsteri. Cate unul pentru fiecare 5 ani. Poti refuza un cadou din partea copilului tau?

11 comentarii:

  1. da, si eu am facut giumbuslucuri din astea. Dar nu am ajuns decit pina la stadiul de ... pesti! Eu vroiam ciine, papagal etc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti refuza cadoul unui copil?Oricarui copil?Nu stiu cum ai putea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta zice si mama lor si nu stie ce sa faca cu soarecii...

      Ștergere
  3. Responsabilitatile cresc cu varsta. De ce sa nu fie valabil si pentru parinti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca puterea si permisiunea unui parinte de a refuza un cadou de la un copil depinde de varsta copilului. Una e un cadou de la un copil de 5 luni, alta e unul de la unul de 5 ani, si cu totul altceva un cadou de la un copil de 15 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS Copii de 10 ani sunt in plina dezvoltare morala, plus preocupati cu acumularea unor diverse competente profesionale posibil ambele utile ulterior in viata. Da, cred ca este voie de a se refuza si un cadou de la un copil de 10 ani, daca acest lucru este facut in scop educativ, si este facut in mod etic si competent.

      Disclaimer: Nu am scris inca manualul cu Sfaturi utile pt parintii profesionisti, deoarece abia mi-am dat seama de necesitatea de a lua in lucru conceptia unui Tratat de competente minime necesare si etica profesionala pt politicienii profesionisti democratici.

      Ștergere