miercuri, 27 iunie 2012

Care e de fapt rostul?

            Toti bagam zeci sau sute de articole pe bloguri. Unii au dreptate, puncteaza bine, altii nu. Nu conteaza, e o actiune, un efort, un timp, o idee.
            Eu personal cand descopar o idee sau un text bun, abia astept sa o spun si altora, cu scopul ca ideea sa prinda aripi si cei carora le-am spus sa o puna in practica sau sa spuna mai departe. Nu stiu, o smecherie, o economie de un leu, un loc bun de vazut, o strategie de evoluat, un medicament, etc.
            Cred ca nu share-uim destul. La modul practic. Satisfactia si randamentul ar fi mai mari.

14 comentarii:

  1. Da, si mie imi placea ff mult sa-i povestesc lui mama ce mi se intamplase mie si ce aflasem eu in ziua aia la scoala cand aveam vreo 7-8 ani. Abia asteptam sa vina de la serviciu sa-i zic. Imi placea sa-i povestesc si ce visam inca si de mai devreme, de pe la vreo 6 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Pai trebuie sa ai si un motiv pt asta. Unii au motiv de distribuit reclame, altii au motiv de distribuit informatie de entertainment si/sau educativa, altii imbina ambele motive, si tocmai de aia, prin definitie, dar si prin evolutia lor practica istorica, blogurile sunt considerate a face parte din mass-media, si ar trebui la nivel principial sa se supuna si regulilor de etica jurnalistica, desi nu sunt desigur obligate sa fie scrise la acelasi nivel de competenta.

      Ștergere
    2. Voi cand erati la sc primara mai mare sau generala nu v-ati jucat ca alcatuiti un ziar sau o revista niciodata ? Tot aia e. Desigur, daca cineva chiar sincer crede ca are ceva de zis in plus, sau mai bine decat mass-media pe hartie si on-line deja existenta, sau ca poate completa o nisa publicistica oarecare si cu creatiile proprii, sau chiar crea o nisa publicistica noua, (de ce nu), si chiar doreste sa isi si distribuie acel ziar sau revista la o audienta oarecare mai mare decat mama, tata si bunica, se pot, in zilele noastre, folosi metode tehnice moderne la indemana oricui.

      Ștergere
    3. Insa eu sincer nu prea cred ca Raul Ghiran are inclinatie simplu publicistica, el pare mai mult interesat de posibile miscarile de grass-roots politic si educatie civica, (daca nu ma insel, daca da, trebuie sa fiu corectat, desigur). Pt organizarea miscarilor de grass-roots si alte miscari civice politice, se pot folosi si pamflete, de ex articolele de pe acest blog, mai mult destinate clasei muncitoare, alternand cu cele ale lui Mircea Vladut, destinate mai mult intelectualilor, (pe cele destinate miscarii feministe gasiti-vi-le singuri), insa ele nu sunt suficiente. Trebuie organizate si socializari de tipul celei la care va participa Vienela, cu intalnit pe biciclete, sau altii care se intalnesc sa stranga gunoaie dintr-un parc. Totodata, trebuie si un educator + organizator politic care se pricepe la a gasi si sponsori de finantare corporatisti, in afar de cei mai cunoscuti NGO, cum ar fi de ex bloggerul cu studii de filozofie Adrian Ciubotaru, (dau exemple la intamplare). Mai trebuie citit ce e aia miscare grass-roots de pe wikipedia, plus ulterior distribuit si manualul miscarilor NON-violente de strada aprobate in vigoare De la Dictatura la Democratie, scris de dl Gene Sharp in 1989, si uite asa se poate creea o miscare politica chiar revolutionara. Zau, trebuie sa va spun eu mura in gura ce sa faceti chiar asa in anul 2012 ? Parca ati fi de pe vremea lui Trotski.

      http://www.aeinstein.org/organizations/org/FDTD.pdf

      Ștergere
    4. Disclaimer: daca cineva organizeaza vreo miscare sau activitate de strada in mod ilegal, in zonele in care este necesar obtinerea unui permis de la primarie, acest blog "de/spre romania", inclusiv ownerul sau, NU este responsabil pt posibile consecinte neplacute; de asemenea blogul NU este responsabil de consecintele neplacute survenite in caz ca organizatorii acelei miscari au fost subcompetenti si nu au asigurat facilitati adecvate pt protejarea si hranirea si hidratarea adecvata, sau acordarea primului ajutor persoanelor vulnerabile, de ex copii mici, batrani, etc.

      Ștergere
    5. @Rudolph: fii atent, daca ma ia cineva in vizor si-s pus pe lista urmaritilor, cum ca instig sau ceva de genul, esti de vina si direct raspunzator pt comentariile tale. si vin in Norvegia, te iau de mana si te duc cu mine sa le explici tuturor cum iti place tie sa despici firul in 4x44

      Ștergere
  3. Uite si primul tau articol pe tema blogosferei pe care am si avut ocazia sa il parcurg! Asta cu share-uitul e mult mai complicata pe la noi. Doar citim, comentam, insa nu dam mai departe! De ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai am cate ceva despre bloguri, nu scriu pt ca nu ma prea pricep

      Ștergere
  4. @Rata: nu ne opreste nimeni si nimic, tocmai asta e. e unda verde. o folosim?

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord, articolele de pe bloguri sunt mai putin distribuite in comparatie cu cele care apartin site-urilor mari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta cred si eu ca e rostul. Schimbul opiniilor. Chiar daca nu suntem de acord, citind o opinie contrara ne mai lamurim in ceea ce priveste propria opinie.

    RăspundețiȘtergere