marți, 10 aprilie 2012

Va ofer ceva de baut?

            O sticla de 2 litri de apa plata costa aproximativ 1,50 lei. 3 litri de suc Best, Prima sau Malibu (da, exista suc Malibu) costa 2 lei. In comert. Din fabrica probabil iese la 1 leu, din care 70 de bani e sticla si eticheta. Oare din ce e facut?
            Am numarat in viteza felurile de suc de pe rafturile unui supermarket. Cam 25. Cam cate feluri de vopsele erau la raionul Constructii.
           

14 comentarii:

  1. Cate feluri de apa si sucuri aveti pe acolo ! Eu am doar 3 feluri de apa si vreo tot atatea de suc in Norvegia aici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si in Franta, Austria sau Irlanda sunt doar cateva feluri de suc. Scade riscul

      Ștergere
  2. Nu mai zic cat costa, ca e la nivel de mai multi EURO decat cat scrie acolo in lei !

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci ...beti cu incredere apa creponata !! :) )))))

    RăspundețiȘtergere
  4. nu ma mira sa fie chair mai ieftin decit apa. Macar apa aia are o analiza, cit sodiu, cit potasiu ... cit din fiecare .. eventual si o firma pusa pe ea. Producatorii de sucuri au de obicei apa proasta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine zis vopsele... cum sunt colorantii din sucuri...

    RăspundețiȘtergere
  6. eu ca suc nu beau decat schweppes cu lamaie, dar asta nu stiu daca se incadreaza la sucuri, rar de tot mai beau orangina sau fanta, sau sprite, ce fel de sucuri beti voi ?

    apa eu beau in general de la robinet, dar uneori mai rar imi cumpar o apa de izvor artezian Voss sau inca una care mai e pe aici, dar aici nu are straine, de ex vittel sau evian, sau fiji, care erau asa preferatele mele daca era sa beau apa in sticle o data pe trimestru (carbogazoasa beau si mai rar, are pellegrino aici si vreo 2 locale, dar nu imi plac)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa recunosc ca-mi asum riscul si beau coca-cola sau pepsi sau apa minerala

      Ștergere
  7. Ha, ha, azi era gata gata sa ma las tentat de blogul tau si sa-mi cumpar si eu o Coca Cola (ca Pepsi nu avem aici), insa, dupa o oarecare deliberare m-am decis sa imi cumpar in schimb un suc refreshing de redbush & grape marca Mangajo, fara cafeina, si fara zahar, fara e-uri, doar cu acid citric pt gust, mai ales ca tot 3 Euro costa, desi asta doar pe 100 ml fata de o sticla de Coca Cola, asa ca pana la urma, pt ca mi-era totusi inca sete am luat si un suc de rodie cu ceai verde tot de la Mangajo !

    http://www.mangajo.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar am ramas cu 10 euro in buzunar pt inca o saptamana si luna asta sa stii ca e din cauza ta ! (ca eu nici macar nu ma gandeam sa-mi fie sete pana cand nu am citit acest post)

      Ștergere
    2. ai facut bine ca ai ales Mangajo. da, si daca nu-ti facea blogul sete, cat aveai, 13 euro? :))

      Ștergere