miercuri, 11 aprilie 2012

Turism de Romania, partea a lll-a

            Ieri am facut turul unor pesteri.
            Pestera Ursilor e interesanta, pacat ca nu-ti spune nimeni si nu scrie nicaieri ca 2 dintre cele 4 drumuri principale pe care poti ajunge acolo sunt inchise si faci degeaba 100 de km pe un drum semi semi-asfaltat prin munti, ca apoi sa te intorci pe acelasi drum si sa cauti alta ruta. Pacat ca la ora 5 se inchide si cei care vin de departe trebuie sa plece la 2 noaptea ca sa ajunga.
            Pestera Meziad, de aproape 5 km lungime, una dintre cele mai spectaculoase din tara, magnet pentru turisi straini si producatori de filme de groaza, nu e deloc valorificata. La ora 5 se inchide. Un indicator ruginit atarna de un copac. Atat. Ultimul km pana la grota e interzis accesului cu masina, ca doar e rezervatie naturala. Cu exceptia taietorilor de lemne.



                                                                               

9 comentarii:

  1. Intreab-o pe madam nutzi spaima putzii, fosta ministresa cum a promovat ea turismul si o sa-ti zica ca ea insasi si in persoana a pus semnul pe copac, ca nici atat nu era inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am saturat sa arat cu degetul degeaba. nu ia nimeni seama. daca as avea timp, as face eu insumi un indicator, sau mai multe, cu riscul sa iau amenda.

      Ștergere
  2. Mi-ai facut un dor de duca... in tara in care turismul inseamna doar o vorba-n vant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vezi Raul , ce "minunat" este accesul pana la Ghetarul Scarisoara . Daca nu ar fi localnicii cu spiritul lor intreprinzator , care sa te conduca pe un drum de cativa km in coasta , cu gropi , cu baltoace , ti-ai rupe arcurile si amortizoarele pana acolo , in dorinta de a vedea ce mai este inca de vazut in Apuseni , inainte de a incepe marea exploatare a aurului , atat de ravnit de unii , incat ar fi in stare sa otraveasca minunata natura pe care ne-a fost dat s-o avem pentru a o proteja , nu pentru a ne bate joc de ea ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata o mica completare ...ca sa argumentez ceea ce am spus mai sus , Raul .
    http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/apuseni,101,1255/drumetii-in-apuseni,7135/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__15651.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu, citeste te rog Turism de Romania-http://raulghiran.blogspot.com/2011/03/turism-de-romania.html
      sa vezi ce spirit intreprinzator au unii...

      Ștergere
  5. Am citit . N-ai avut norocul nostru ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a mai patit-o cineva cunoscut, tot acolo, tot cu tipii aia...

      Ștergere