joi, 12 aprilie 2012

Inertie spre disparitie

            In tara asta cine detine puterea suprema, cine are ultimul cuvant?
            Pentru ca nimeni nu se teme de nimeni, nimeni nu da exemple bune, nimeni nu trage la raspundere pe nimeni. Legea e ignorata, presedintele e doar o functie, parlamentul e apogeul egoismului, justitia e de vanzare, Dumnezeu e uitat.
            In timp ce toata omenirea lupta sa se perfectioneze si sa avanseze, noi mergem inapoi.
           

8 comentarii:

  1. Da...este in concordanta cu legea regresiei prograsului . Cand ii aud pe ASTIA ca vorbesc de crestere negativa ...ma apuca somnul ! Cred ca suntem deja o colonie , Raul ! Privirea inaine , pieptul de oras ! Unde esti mandrie , sa te halesc cu fulgi cu tot ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conceptul de crestere negativa, pentru mine, are aceeasi utilitate ca si Miorita.

      In loc sa spuna direct si fara menajamente ca romanul e un imbecil si nu face nimic ca sa-si schimbe soarta (ci asteapta mereu sa vina cineva si sa-i dea pe de-a moaca... americanii, statul), autorul anonim a inventat-o pe asta, cu maretia resemnarii in fata mortii.

      Acum e la fel. Suna mai frumos sa spui crestere negativa, decat scadere, micsorare, regres. La fel cum e mai simplu sa nascocesti conceptul de crestere negativa, decat sa gasesti o solutie, una singura, care sa determine un efect, unul singur, pozitiv.

      Ștergere
    2. Măi "întunecăn "...esti simpatic foc ...de aceea îti spun cum ziceam eu la 2 ani că nu-mi place întunericul . Mioriţa este o biată baladă , doină de jale , ori ce-o fi ea ...Baltagul este şi el inspirat din oiţa aceea gureşă şi mai tare ca Urania . Asta nu înseamnă că românul aşteaptă ceva de la cineva . Ar vrea să nu muncească ca prostul şi să dea biruri după biruri , la stat aiurea . E normal să gândeşti : " decât să muncesc degeaba mai bine stau degeaba " . Un creier odihnit gândeşte mai eficient . Uite , unul obosit, ce prostii face : mai ia un împrumut de-un miliard ! Să te văd de unde o să plăteşti . Că de produs nu produci nimic , acolo în lumina întunericului tău ...:) ))))) Să ai un Paşte iluminant !

      Ștergere
    3. intuneric sau lumina, nu conteaza. la noi melanjul e de vina. adica, daca romanul nu vrea sa faca, da-l obliga statul, nu-i mare problema. daca statul nu-l obliga, dar romanul e constiincios si face, nu-i problema. problema e cand nici statul nu te motiveaza, nici tu nu vrei sa faci. aici e punctul mort.

      Ștergere
  2. Suntem in an electoral, lumea buna se gandeste ce manevre sa faca pentru a ajunge la ciolan...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici in afara campaniei electorale nu se evidentiaza vreo putere...

      Ștergere