marți, 24 aprilie 2012

Incompetenta mentinuta

            Ca Sanatatea si Invatamantul, doua dintre bazele unei societati civilizate, sunt praf, e clar si demonstrat. Sa lasi oamenii sa moara, dupa ce si-au trait viata prin spitale si au cheltuit toti banii, doar pentru ca vrei tu ca monopolul furnizarii unor medicamente vitale sa fie detinut de o singura companie e cam acelasi lucru cu genocidul. Sa spui copiilor tarii ca nu sunt bani pentru ei si sa impui un sistem cretin visat intr-o noapte de betie, e condamnare la indobitocire.
             De ce sau cine mentine pozitiile unor oameni care nu au facut nimic si nici nu vor face niciodata? De ce, daca trec ani de zile si nu vine nimeni cu un plan bun, nu recunoastem ca oamenii sunt incompetenti si sunt platiti degeaba si trebuie sa plece?

12 comentarii:

  1. Pleaca ai nostri, vin ai nostri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca n-ar face nimic, ar fi mai bine. Dar ei fac ceva: distrug. De douazeci de ani muncesc din greu ca sa distruga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare de ce e asa mare lucru sa plecam si noi capul o data si sa intelegem ca fara un ajutor extern nu vom trece peste faza asta?

      Ștergere
  3. CINE crezi tu ca este in stare sa rezolve problemele Sanatatii si MAI ales ale Invatamantului in Romania ? Eu pur si simplu nu vad o persoana anume vreodata in stare sa se lupte cu asa ceva cu oarecare sansa de succes nici macar la nivel partial, mai mult decat de a mentine sistemul asa cum e ca sa nu dea faliment cu de-antregul. Habar nu am re Sanatate, ca poate acolo se mai pot manipula niste fonduri si face niste prioritati si crea niste campanii de educatie mai buna, insa re Invatamant eu chiar sincer cred ca si daca ar invia d-nii Pestalotiu alaturi de dl Chicos Rostigan NU ar reusi sa faca ceva n mod special. Min Invatamantului este un minister care este oaia sacrificiala a guvernului roman, asa s-a nascut si asa cred ca va ramane pana cand nu se mai modifica poate ceva re BOR peste vreo 300 de ani si or incepe niste intiative din astea de posibil sacrificiu personal, de realfabetizare a tarii sau ceva asa de nivel eroic. Analfabetismul functional e in crestere in TOATE tarile lumii contemporane. Pur si simplu nu exista bani sau personal capabil si numeric suficient de a putea lucra la un asemenea proiect cu adevarat urias, sisific si probabil si utopic. Ar trebui probabil regandita total ideea invatamantului public insa tare mi-e teama ca, in mod practic, ar iesi ceva de nivel total horror gen Orwell si Soylent Green. Asa ca normal ca nu se baga nimeni la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in Ro nu exista nici macar conceptul de bine si rau care sa fie explicat copiilor. pentru ca nu exista un interes real fata de copii sau tineri. nu pot vota, deci nu intra in ecuatie.

      Ștergere
    2. In foarte putine tari in afara Scandinaviei exista interes real la nivel guvernamental fata de bunastarea copiilor. Desigur ca poate in tarile Europei occidentale exista servicii de protectie sociala ceva mai bune decat in Romania, poate in tarile predominant catolice exista si ceva experienta re educarea lor generala, inclusiv morala, (in ciuda unor scandaluri de exceptie cu adevarat oribile), dar interes real-real nu prea e, pt ca ei nici nu voteaza, dupa cum ai zis, nici nu produc nimic deosebit si sunt considerati doar "buni" ca "target", efectiv tinta (in mod cu adevarat neplacut exploatativ) pt sectorul de promo consum.

      Ștergere
    3. Cred, in mod real, ca imediat dupa tarile Scandinave re interes fata de bunastarea copiilor, se afla Franta pe locul 2. UK mi se pare mai in urma decat Franta.

      Ștergere
    4. greseala Romaniei e aceea ca nu realizeaza riscul de a nu avea un viitor. anii trec, copiii si tinerii nu sunt pregatiti nici macar sa traiasca civilizat, darmite sa conduca o tara. alte tari sa gandesc la asta, si fac cel putin strictul necesar

      Ștergere
    5. Alte tari inca se mai chinuie sa isi formeze si sa isi salarizeze educatorii in mod cat de cat suportabil, desi NIMENI, absolut NIMENI nu se mai inghesuie zilele astea sa devina educator, in nici un caz cei cu calitati/abilitati superioare pt asa ceva, (cf studiu serios facut recent chiar in Scandinavia comparand niste parametri de abilitati ff SERIOSI re generatia educatorilor de acum 30 de ani cu cei de acum).

      Ștergere
    6. De aia dau si eu cu biciul in mass-media, ca in educatorii Romaniei ti-e si mila sa dai, ca efectiv nu mai ai de unde scoate apa din piatra seaca.

      Ștergere
    7. repet, scopul mass-mediei nu e sa rezolve problemele ci sa le intretina

      Ștergere