vineri, 6 aprilie 2012

Groapa

            In fata casei am o groapa de 3 pe 2 pe 0,30. Unde 0,30 e adancimea. Groapa e intr-o curba, deci soferii o primesc cu bratele deschise si zambetul pe buze. Cand masinile grele trec prin groapa, se scutura pana si numerele de telefon din agenda si bomboanele in bomboniera. Cei care reusesc sa franeze imi invaluie casa intr-un nor de praf ca-n basme.
            Am curatat trotuarul si bordurile si am reusit sa astup groapa. Cel putin pentru o vreme. Ieri au venit niste ingineri cred, care consemnau portiunile de drum ce necesita reparatii. Vazand ca in fata casei e neted ca-n palma, au trecut grabiti mai departe.
            Azi voi sta la panda cu o lopata in mana. Daca ii vad din nou pe cei de la drumuri, voi face rapid groapa la loc.

8 comentarii:

  1. Vroiam sa scriu ceva inteligent, dar nu pot: m-a cuprins un hohot de rasu-plansu' si asta implica niste chestii complexe:
    - sa-mi treaca;
    - sa-mi dau seama daca a fost ras sau plans;
    - in functie de raspuns, sa intru in starea de spirit corespunzatoare;
    - sa formulez un raspuns in consecinta.

    Prin urmare, tu stai si pandeste acolo. Cand vin aia sa repare cum trebuie groapa, iti dau si eu un reply coerent. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. faza e pe bune, sunt intr-o situatie complicata. daca desfund groapa, sa fie vizibila, sa o inscriu pe lista de reparatii, s-ar putea sa nu reziste casa pana ajung astia cu lucrul aici. daca o las asa, castig o luna de liniste, dar apoi o viata de chin, pentru ca pana cel putin la urmatoarele alegeri nu mai trece nimeni pe aici.
      deci, am decis, lopata e pregatita si o folosesc doar in prezenta lor prin zona. iar dupa ce pleaca, normal, voi infunda groapa la loc...

      imi pare rau ca te-am facut sa plangi :))

      Ștergere
  2. Cu cat groapa este mai mare -ca suprafata - cu atat o sa ti se para adancimea mai acceptabila . In fata magazinului Titan sunt niste gropi de ti-e mai mare dragul . Reparatiile se fac cateva sute de metri mai incolo , acolo unde nu era vreo urgenta . Dar orice lucru trebuie sa aiba o vechime ca sa fie bun ...ca si vinul . :) ))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu suport bine, m-am obisnuit, casa suporta mai greu. gropi sunt cu gramada. dar asa ghinion cum am avut eu, sa ascund groapa de drumari...

      Ștergere
  3. Cel mai bine ar fi sa-i chemi cand ii vezi prin zona...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ii chem, da am reparat asa de bine groapa, incat nu ma vor crede. au trecut in viteza peste ea...

      Ștergere
  4. Eu zic sa n-o faci chiar la loc, doar cat sa nu-si rupa ceilalti rotile si cat sa se impiedice injinerii boi in ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta vreau sa fac, dar trebuie sa fiu pe faza, nu vreau sa fac groapa la loc, ca poate nu mai vin pe aici. cred ca mi-am ratat sansa

      Ștergere