sâmbătă, 21 aprilie 2012

De ce se fura in Romania

            Ca se fura in Romania e clar ca buna ziua. Se fura la nivel inalt, bani multi, se fura in institutii, se fura in comert, se fura lemne, nisip, aur, asfalt, curent, iarba, pamant, pensii, fier, se fura de toate, peste tot.
            De ce?
            Pentru ca nu exista o delimitare clara intre lege si faradelege, intre cei care protejeaza legea si cei care o incalca. Pentru ca cei care fura sunt nasi, veri, frati, prieteni, vecini cu cei care ar trebui sa-i opreasca. Pentru ca o casa sau o masina costa si orice leu in plus e binevenit. Pentru ca toti fura si nu ai cui sa mai spui ca se fura.

10 comentarii:

  1. Daca s-ar opri evaziunea fiscala si contractele cu statul ar fi in regula, am trai ca in Elvetia. :)

    Da nu cred ca mai apucam. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Se fura in mare parte si din vina oamenilor care dupa Revolutie le-au permis diversilor conducatorilor,fie ca vorbil la nicel national sau local, sa faca ce le trasneste lor prin cap...au furat azi,au furat maine,oameni au tacut si au indurat,vazand ca merge "treaba" baietii "destepti" si-au dezvoltat afaceri de milioande de euro si de asta aproape dupa 23 de ani suntem azi unde suntem.E trist dar adevarat,parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. normal ca principala vina e a oamenilor, pentru ca nu sunt interesati ce drepturi au

      Ștergere
  3. Mie tata mi-a zis ca in Romania maj lumii fura in primul rand din cauza de saracie cronica, dar tata e economist si are si studii de drept, asa ca ma gandesc ca probabil o fi audiat un curs la facultate mai de mult despre asocierea dintre dificultatile economice dintr-o zona si un anumit timp si criminalitatea din acea zona si din acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Re persoanele de origine romana din diaspora aflati in zonele mai bogate din lume, deja se observa o modificare comportamentala la care pot fi martor si eu, numai 1/3 din romani fura si 2/3 cersesc.

      Ștergere
    2. P.S. Ca sa nu se zica ca arat cu degetul doar catre altii si nu zic nimic despre mine insumi, eu sincer raportez ca eu personal ma aflu intr-o perioada de acomodare si tranzitie dintre comportamentul predominant de furt si cel predominant de cersit.

      Ștergere
    3. cand esti furat ai doua variante. ori sa denunti ori sa furi si tu, ca sa te razbuni. cu denuntul nu merge.

      Ștergere
    4. Pai de la mine nu a furat nimeni niciodata ca e ff clar ca nici nu are ce, (poate doar daca ma dezbraca la underwear si doreste sa-mi fure underwer-ul designer Calvin Klein sau Dolce & Gabbana, daca il port din intamplare in ziua aia).

      Ștergere
    5. Dar cum in Norvegia pe mine maj oamenilor ma cred preot catolic pt ca nu ma imbrac casual punk ci asa in stofe de culori sobre uni si cu guler apretat de tip clerical la gat, de obicei posibilor raufacatori le e cam teama de mine si nici nu le da prin cap ca pot purta underwear din ala scump. Totodata de la mine nu cred ca indrazneste nimeni sa cerseasca deoarece eu de obicei port o candiana de fas de culoare bleumarin-militian, si din cauza asta pe mine de obicei lumea de pe strada care indrazneste sa se apropie de mine, (care de obicei NU include norvegieni, deoarece ei NU se afla pe strazi in Norvegia, ci ori pe undeva la vanatoare sau la schi prin paduri, ori pe mare, departe, pe diverse barci si iahturi, restul fiind in Tailanda cei mai tineri, si in Spania cei deja pensionati), o face pt ca doreste sa ma intrebe pe unde se afla diferite strazi, sau muzee mai apropiate.

      Ștergere