miercuri, 4 aprilie 2012

Cum furi bani legal

            Nu stiu daca l-ati vazut pe fostul primar dintr-o localitate de langa Brasov, care ia milioane de euro de la APIA pentru niste oi si vaci pe care de fapt nu le are. Si pentru niste terenuri pe care de fapt nu le ingrijeste.
            Exact, pana in 2014 omul va primi bani, bani multi.
            Arogant, omul face o declaratie socanta. Eu cred ca fara sa-si dea seama. Spune ca l-au verificat cei de la APIA Brasov, apoi cei de la APIA Bucuresti, apoi Garda Financiara, apoi Politia Economica, apoi DNA-ul. Toti au zis ca e-n regula. Pai daca ei au zis...
            Vedeti aici stirea si va cruciti.
           

8 comentarii:

  1. Probabil la câți bani face e ușor să închidă ochii la unii... Și ne mai mirăm de ce mere țara prost!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curios daca o sa returneze banii. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai daca trebuie sa returneze el banii, atunci sa-i returneze si APIA Brasov si Bucuresti, si Garda, si DNA-ul

      Ștergere
  3. Pe mine nu asta ma oripileaza. Ma enerveaza, dar atat. Insa faptul ca-mi baga in fata ca e legal, pentru ca nu l-a vazut arbitrul - mi se pare dispret la adresa mea. La urma urmei eu sunt arbitru, caci eu am de pierdut. Cu siguranta banii aceia europeni, daca erau folositi pentru scopul initial, m-ar fi ajutat, in mod indirect, si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii, uneori ma intreb daca nu oamenii ca cel de mai sus sunt cei destepti. pentru ca ei stiu legea foarte foarte bine. si unde legea are o scapare, profita la maxim. la fel fac si tiganii. stiu legea, isi stiu drepturile si profita. mie imi pare rau ca nu cunosc legea si inca nu sunt motivat sa o cunosc.

      Ștergere
    2. Si eu m-am intrebat acelasi lucru. Dar nu e vorba despre lege, ci despre putere. Asemenea personaje au putere TOCMAI pentru ca isi permit. De ce isi permit? Pentru ca au succes. De ce au succes? Pentru ca le merge. Cand spun "le merge" nu ma refer la afaceri sau matrapazlacuri, ci la voturi. Le merge sa ne pacaleasca in mod repetat. Le merge atat de bine incat au tupeul sa ne spuna in fata ca fura, dar nu sunt prinsi. Ne spun in fata ca nu suntem in stare sa-i sanctionam. Si au dreptate. Paralela ta cu tiganii mi se pare foarte potrivita, tocmai din cauza asta. Tiganii nu numai ca se folosesc de lege in avantajul lor, dar ei se folosesc de slabiciunile noastre ca niste mari maestri psihologi. Iar slabiciunile noastre sunt conceptiile despre relatiile dintre oameni. Noi stim ca trebuie sa fim darnici, deci cersetorii vor prospera. Noi stim ca trebuie sa fim ingaduitori, deci cei ce ne calca pe suflet vor face asta in continuare. Noi stim ca trebuie sa fim toleranti, deci ei vor profita de asta. La fel si politicienii, ne-au prins punctul slab si ne-au incalecat. Si nu avem alternativa, caci acesta e modelul de politician de succes, la fel ca modelul de tigan de succes.

      Ștergere
    3. ai perfecta dreptate. inghit in sec si imi pare rau ca suntem neputinciosi. greselile repetate si armele depuse ne-au adus aici. ne-au cotropit si sunt imposibil de alungat.

      Ștergere