joi, 19 aprilie 2012

Avortul inseamna crima

            Revin asupra unei probleme grave. In Romania, in fiecare zi se fac aproximativ 400 de avorturi.
            Inca sper sa fi gresit cei care au facut numaratoarea. Daca nu, inseamna ca anual se fac 140 000 de avorturi.
            In limita capacitatii mele incerc sa gasesc niste cauze. Lipsa educatiei si indiferenta parintilor sunt pe primul loc. Educatie primara, scolara, sexuala, religioasa, in toate sensurile. Indiferenta parintilor care nu-si dau seama ca mediul in care traiesc copiii lor nu e bun, care nu se intreaba de ce lipseste fata noptile, care nu-si duc copiii la controale medicale. Apoi ar fi problema consumului de alcool. Pun asta in topul cauzelor pentru ca nu vreau sa cred ca nivelul de inteligenta e atat de scazut in Romania. Nu chiar la urma vina apartine statului. Statului care nu se implica si nu aloca fonduri pentru campanii de dezdobitocire. Si nu pot sa nu ma gandesc ca un avort costa, asta insemnand profit, pe cand un copil in plus inseamna 40 de lei in minus pentru stat.

10 comentarii:

  1. Am scris ce am avut de zis sub postul anterior. Eu sunt Pro-Choice dar prefer sa inteleg acest titlu si re ca avortul folosit ca metida preferentiala contraceptiva care denota o ff proasa educatie sexuala si/sau accesibilitate scazuta la metode contraceptive eficace, poate releva si riscul crescut pt pericolul BTS, din care unele pot avea efecte chiar de nivel de deces, in ciuda existentei medicamentelor si/sau tratamentelor curente impotriva maj BTS. In Europa de Est BTS cele mai severe in fond cronice incurabile si cu sechele/complicatii posibil grave (hepatitele si HIV) sunt mai ales transmise prin transmitere prin ace nesterilizate, la userii de droguri ilicite intra venoase, si apoi prin transmisie Materno-Fetala, apoi prin transmisie Heterosexuala, si abia la sfarsit transmisie prin contact M2M (homosexual gay).

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S. Ai un talent sa ma obosesti zau, mai rau ca la galere cum ma vaitam eu mai de mult. Azi venisem si eu mai bine dispus acasa, chiar voiam sa scriu un post pe blog intitulat "Mi-a scazut nivelul d esuparare cu 37,5 %", si voiam sa explic de ce, si acum am dat peste postul asta si nu mai am nici un chef sa scriu nimic la mine pe blog, nici nu mai sunt sigur daca mi-a scazut supararea cu 37,5 % sau poate era doar 32,5 %, etc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Rudolph AspirantApr 19, 2012 10:20 AM

    UNDE e popularizarea pe BLOGURILE in lb romana despre asa ceva ? Ca doar Blogurile ar trebui sa fie Piua-ntaia la subiecte de educatie sexuala, mai ales ca f multe se ocupa de Dragoste sau de Politica. CE subiect mediatic mai tare atat legat de Dragoste cat si de Politica ar fi decat Educatia Sexuala in lb romana ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Rudolph Aspirant Apr 19, 2012 10:28 AM

    Zau, EDUCATORII aia, INTELECTUALII tarii + mass-media oficiala CU CE SE OCUPA ei re Orele de Dirigentie ? Si diversii parinti Votanti carora le place sa strige Jos Basescu sau Sus Iliescu, UNDE sunt pancartele pe care scrie la nivel de om cu adevarat MATUR, "Dorim Educatie Sexuala corecta pt copii nostri pt ca Avem Nevoie de Ajutor de la Stat, si pt ca s-a demonstrat si ras-demonstrat ca NU depinde numai de cei 7 ani de-acasa" ?

    RăspundețiȘtergere
  5. ar fi interesant de vazut cum sunt raspinditi pe harta astia 400 ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, excat, bravos, exact asta e cel mai intersant sau important, dupa ce un adevarat rahat, observ ca iti face si placere sa il vezi raspandit pe perete si sa il critici artistic.

      AR FI IMPORTANT daca ar duce poate la o alocare de resurse educative mai detaliat zonal potrivita, dar daca e doar de a se raspandi vreo raspundere total deplasata, ca raspunzator esti si tu daca esti blogger in lb romana ca nu te-ai revoltat si tu la nivelul isteric la care trebuia sa te revolti atunci cand a scris in Adevarul ca un roman foloseste in medie 1 (un) prezervativ pe an, macar la acelasi nivel re care te-ai revoltat re Acta, atunci, sincer, dupa parerea mea, (ca INCA sunt SUPARAT 12 %), chiar ca nu foloseste la nimic descrierea rahatului intins pe peretii din sufragerie sau de pe aia din baie.

      Ștergere
    2. Cred ca Moldova ocupa un nefericit loc fruntas...

      Ștergere
    3. @rata: cred ca e aceeasi pondere peste tot, doar ca in mediu rural se stie, pe cand la oras se pierd prin multime.

      Ștergere
    4. @intuneric: sa nu uitam ca ideea de avort nu e accesibila oricui, adica trebuie totusi sa ai habar cand, cum si unde se face. e o chestiune la nivel national si eu nu as imparti problema pe zone. daca in Moldova se fac 10 si in Bucuresti 3, e exact la fel.

      Ștergere