vineri, 30 decembrie 2011

Mici ”trucuri” pentru o viata mai buna

            Reconsiderati-va necesitatile. Veti vedea cu cata usurinta puteti renunta la unele lucruri.
            Organizati-va timpul. Considerati timpul un aliat, nu un dusman.
            Fiti oameni de actiune. Lasati intrebarile in seama filosofilor. Veni, vidi, vici.
            Nu faceti compromisuri. Cautati integritatea si veti deveni puternici.
            Stabiliti si mentineti o legatura intre voi si Dumnezeu. Fiti multumitori.
            Renuntati sau reduceti fumatul. Veti castiga timp, bani, sanatate.
            Fiti selectivi. Aveti grija ce ascultati, ce vedeti, ce vorbiti. Esti ceea ce asculti, ce vezi, ce spui.
            Nu va amagiti. Negrul e negru si albul e alb.
            Nu fiti nici mandri, nici egoisti.
            Nu desconsiderati literatura si cultura.
            Nu credeti ca sunteti intelepti. Nu veti sti niciodata destul. Continuati sa invatati.
           
           

9 comentarii:

  1. ====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

    Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
    -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
    Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

    *Gandurile lor merg catre tine!

    -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
    -

    -Sa aveti un 2012 cu sanatate, fericire si realizari! LA MULTI ANI!
    RobertN - http://acrilice-pointpen.blogspot.com/

    -Fie ca acest Nou An, sa va aduca in viata multa bucurie, implinire sufleteasca si multa dragoste, LA MULTI ANI! Lavi H.
    http://lavii-osperanta.blogspot.com/


    Fie ca 2012 sa va aduca de 2012 ori mai multe bucurii si impliniri. La multi ani!! !!! Flyerboy
    http://gabyzmb.blogspot.com

    2012 Sa va aduca tot ce va doriti,sa fie un an plin de fericire,sperante si mangaiere din partea celor dragi!
    Raisa
    www.newcomiclife.blogspot.com

    ♥♥♥ Va doresc ca in noul an (2012) sa aveti parte de tot ceea ce nu puteti cumpara cu bani. ♥♥♥ C.L.M. - http://crazy-in-loveee.blogspot.com ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  2. On topic:

    1. Eu personal am reusit deja de ceva vreme sa-mi tai la maximum lista de "lucruri pe care trebuie sa le fac si eu macar o data-n viata", ramanand de bifat ca obligatoriu doar supravietuitul cognitiv intact pana apuc sa ies la pensie, ca totusi, m-am decis ca asa ceva merita sa ramana pe lista. Ca activitati dezirabile aditionale facultative pe care inca nu m-am indurat inca sa le tai ar fi sa ma insor si sa vizitez Japonia. Dca cineva se va indura sa-mi indeplineasca postmortem si ultima dorinta, aceea de a-mi arunca cenusa in apele Oceanului Pacific, eu chiar ca ma voi declara chiar super-satisfacut, si voi considera cu sinceritate ca eu personal mi-am indeplinit atat soarta, cat si indatoririle principale ale unei vieti de om, mai putin poate aceea de a-mi perpetua specia, dar, in cazul meu, sper/cred ca nici D-zeu nu poate sa ceara asa ceva ca absolut obligatoriu.

    2. Am inca probleme mari re organizatul timpului, desi mi se ofera cadou diferite agende destul de des, si, uneori chiar imi cumpar si eu unele, cum ar fi cea de la The New Yorker, dupa care efectiv jinduiesc in fiecare an, desi, stiind ca nu am ce sa fac cu ea, de obicei ma abtin sa dau banii pe ea, (desi e cam greu). Problema mea principala, mai ales de cand m-am mutat in Norvegia, este ca eu personal NU am imaginatia necesara pt a sti cum sa imi completez randurile sau spatiile goale din aceste agende, si efectiv toate pe care le-am avut pana acum, ajung la sfarsit de an efectiv aratand poetic ca niste virgine decedate inconjurate cu flori, (ca mai desenez uneori floricele pe unele colturi de pagini in timpul unor sedinte mai lungi), desi, de obicei, mi-e cam jena sa maculez aceste pagini goale si curate cu mazgaliturile mele.

    3. Sunt de acord cu lasatul intrebarilor pt filozofi, insa totodata recunosc ca mie imi vine, chiar si in real life cu voce tare, nu numai in gand, inca uneori, sa intreb DE CE...efectiv ceva destul de practic si concret, nu ceva ff abstract, (cum am indraznit sa-l intreb recent pe D-zeu la mine pe blog, ca STIAM deja ca filozofii NU ar fi STIUT sa-mi raspunda)...urmat de ? Si desi nu intreb chiar intotdeauna in mod retoric, incet incet am ajuns sa ma reconciliez si chiar sa ma si perfectionez sa pun si aceste intrebari in mod retoric uneori, nemaiasteptand de fapt nici un raspuns, deoarece efectiv nu a stiut niciodata NIMENI sa-mi raspunda la aceste intrebari ale mele, desi e posibil sa nu fi stiut nici eu sa le formulez, unii s-au prefacut chiar ca nu le aud, si chiar de ff multe ori multi mi-au si transmis ulterior ca nu le-au auzit sau nu le-au inteles, (deoarece altfel precis mi-ar fi raspuns si mie), iar cei mai binevoitori efectiv mi-au spus, "nu stiu de ce, asa e pe aici/asa se fac mereu lucrurile pe la noi (si, de fapt ce conteaza)", in afara de mama si tata, care, in cazul meu chiar au parut intotdeauna ca se BUCURA in mod autentic sa fie luati in seama de mine, inclusiv sa fie intrebati diverse intrebari, fie oral, fie in scris, chiar si sub forma de teste cand ii obligam sa se joace de-a scoala cu mine cand eram mic, dar si recent cand imi tin adevarate conferinte de studii inalte politice, de business management, si economice mai tari decat as fi putut eu vreodat audia la Harvard, daca as fi fost cumva student pe acolo !

    4. Recunosc ca eu MEREU tind sa fac o groaza de compromisuri deoarece efectiv sunt LENES si nu doresc de obicei sa pierd vremea discutand in contradictoriu cu nimeni, inclusiv cu mine insumi, asa ca o las balta de cele mai multe ori. Nu am gasit inca ceva indeajuns de ff important care sa ma poata motiva indeajuns pt a-mi schimba acest comportament...ma rog, nici nu am cautat, ca poate exista, cine stie...

    (...va urma...)

    RăspundețiȘtergere
  3. (...urmare..)

    5. Eu nu doresc o legatura anume speciala cu insusi D-zeu...data fiind istoria legaturilor mele cu diversi, asta ar mai lipsi ! Ma multumesc sa stiu ca exista si El pe undeva pe acolo, la fel ca Fat Frumos, de exemplu, ba chiar, cred, MULT mai util si real decat Fat Frumos...plus ca Il mai cheama chiar Adonai, care pe greaca se zice Adonis...ce poate fi mai misto ?!

    6. Sunt de acord cu avantajele abstinentei de nicotina mentionate de tine. Nu renunt ca efectiv nu ma lasa neurologia mea personala, plus am determinat ca, in cazul meu personal, riscurile de a lua Zyban sunt mai mari decat posibilul avantaj de a ma ajuta sa ma las de fumat cu posibil succes destul de dubios si ala, iar Champix nu as recomanda nici dusmanilor mei, daca i-as avea.

    7. Eu personal, deoarece nu locuiesc in vreun isolation tank, nu am cum sa ma feresc sa vad sau sa aud anumite lucruri, desi pot fi mai selectiv re ceea ce chiar pot incerca sa miros, sa gust, sau sa ating. Dar chiar daca imi vine ceva senzorial neplacut catre mine, chiar si nechemat de mine in mod expres...ce sa fac ? Suport si eu cum pot, ma feresc, fug de-acolo, imi pun masca de gaze, incerc sa semnalez uneori si la altii din jurul meu daca e vreo problema potentiala legata de securitate pe care m-am priceput eu, cf training, sa stiu ca e chiar asa, si nu cumva e pt ca ma-nseala simturile mele personale si am halucinatii personale necauzate de vreun posibil gaz de lupta inamic ilegal, etc.

    (...va urma...)

    RăspundețiȘtergere
  4. (...urmare...)

    8. cand e vorba de culorile concrete alb si negru, cred ca ai dreptate, cand e vorba insa de chestii muticolorate trebuie sa recunosti si tu ca unii s-au nascut daltonisti, chiar recunoscuti in clustere, (grupuri concentrate), in jurul lumii in anumite comunitati mai izolate in Africa, in India, etc, si efectiv, in afara de a nu ii lasa sa conduca, altceva nu prea cred ca poti sa le faci. Nu mai zic ce documentar am vazut o data despre un trib din Africa care nu poate vedea culoarea albastra si nici nu are cuvant pt ea, zicand ca cerul e alb.

    9. Parca ai fi norvegian cu Legea Jante in brate ! http://en.wikipedia.org/wiki/Jante_Law

    10. Eu nu desconsider artele, si, deoarece eu personal nu am nici un talent artistic, mi-am descoperit chiar veleitati de critic de arta, ba chiar ma de gand sa scriu, dupa ce ies la pensie, (ca totusi doresc sa minimizez sansa sa ma ia la goana cineva, mai ales un artist cu risc mai mare de a fi mai usor dezamagibil din fire), un tratat revolutionar de Estetica Etica, cu reguli stricte si separate pe categorii de eticheta si comportament pt toti producatorii, promoterii, businessmen-ii, si consumatorii de diverse arte !

    11. Desi sunt mandru ca sunt posesorul unei diplome autentice de Bacalureat din Romania, (o diploma cu adevarat ff greu obtinut in zilele noastre, dar eu am avut noroc ca am dat acel examen cand era MULT mai usor de trecut), sunt TOTAL de acord ca sunt ignorant, insa ma simt nevoit sa spun ca nu prea am chef sa merg in continuare la scoala chiar toata viata.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Rudolph Aspirant: apreciez sinceritatea si exactitatea comentariilor tale. esti un exemplu bun si prin ce ai spus mai sus ai aplicat deja cateva dintre ”trucuri”. eu invat de la tine, ceea ce consider eu ca e constructiv, bineinteles. imi place ca te atrage Japonia si nu Dubai, de ex. imi place ca scrii. imi place ca esti interesat sa stii mai mult si ca te documentezi mereu, pt ca replicile tale sa fie justificate. Nu-mi place ca nu-l consideri pe D-zeu mai presus decat toti Fat-Frumosii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @C.L.M.: multumesc de urare, va doresc tuturor la fel...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Raul: Pai am zis ca D-zeu e mult mai real si mai util decat Fat Frumos ! Doar am zis ca nu prea vreau eu personal asa o legatura speciala cu El, just in case, mai mult pt protectia Lui, (deoarece mi-e fara sa vreau un pic mila de El ca mi se pare ca e cam neinteles de destui de multi oameni, inclusiv eu, desigur, desi nu ar trebui sa-mi fie asa mila total aiurea, ca stiu/am impresia ca Lui nu-i prea pasa daca e inteles sau nu de oameni, plus ca e, chiar cred, ca personalitate, TOTUSI, mai matur din fire, insa nu ma pot abtine), tocmai pt ca sa nu iasa cumva au iesit si celelalte legaturi "speciale" ale mele cu diversi inainte !

    RăspundețiȘtergere
  8. P.S. Cine a zis ca nu ma atrage si Dubai-ul ? Am Japonia in cap deoarece am primit cadou de la Mos Craciun un cupon de reducere substantiala daca ma decid sa efectuez o calatorie turistica acolo in primavara, si acum ma cam framant in sinea mea sa incerc sa ma decid unde oare o fi mai misto sa-mi petrec Spring Break-ul: in orasul studentesc Trondheim din Norvegia, sau in orasul istoric-artistic Kyoto plus la shopping in Ginza, (in Tokyo) !

    Cred ca pana la urma o sa trebuiasca sa decid pe considerente etice economice + diplomatice, si chiar am inceput sa ma documentez in acest sens. Am aflat de ex ca Norvegia e abia pe locul 8 din lume ca tara in care merita sa investesti bani, (in timp ce Canada e pe primul loc), deci parca ar merita sa investesc in ea ca sa contribui si eu la inaltarea ei in rang, plus a crea un spirit de incredere si pt alti oameni sa investeasca si ei acolo ca si mine, (din cercul extrem de restrans al oamenilor pe care activitatile si alegerile mele chiar pot sa ii influenteze sa investeasca si ei acolo sau sa faca ceva recomandat de mine, momentan cu n=0, dar cine stie ?!)

    Pe de alta parte, anul acesta se implinesc 60 de ani de la incheierea pacii oficiale intre SUA si Japonia si de la infiintarea relatiilor diplomatice ale Israelului cu Japonia, si, in plus, Japonia a mai fost destul de greu incercata anul acesta de diverse dezastre naturale sau tehnologice, deci poate ca ar trebui sa iau si asta in consideratie.

    Este, intr-adevar o decizie destul de complicata...si inca nici nu am luat in seama bugetul meu personal si cat am de gand sa cheltuiesc in acest fel de investitii economice si turistice. Daca ma duc in Japonia, precis o sa am ce cumpara din Ginza, insa daca ma duc la Trondheim stiu deja ca nu prea am ce sa cumpar de-acolo.

    Pana una alta, re Dubai, pot sa transmit ca mi-a placut focul de artificii din Dubai City din acest Revelion, si l-am plasat pe locul 2, dupa cel din Sidney, Australia, locul 3 fiind ocupat de Berlin, RF Germania, si locul 4 de Rio de Janeiro, din RF Brazilia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Revin ca sa corectez o eroare de tip GAFA politic diplomatica, (desi se pare ca nu sunt singurul care face din astea in jurul lumii, insa eu personal NU o sa iau exemplu de la ministrul japonez al comertului Yoshio Hachiro care si-a dat demisia in septembrie 2011, dupa nici o saptamana de la preluatul functiei respective, pt o asemenea gafa in care a numit public orasul Fukushima afectat de dezastrul de la reactorul nuclear local "oras al mortii"), facuta de mine in ranking-ul artificiilor de mai sus, o eroare total regretabila si neintentionata:

    Pe locul 2 NU se afla spectacolul de artificii din Dubai City, Dubai, ci cel de la Marina Mall din Abu Dhabi, EAU.

    Regret consecintele de posibile sentimente jignite sau dezamagite ale rezidentilor orasului cu adevarate calitati turistice remarcabile Dubai City, Dubai, si, daca am sa am vreodata ocazia sa pot vizita si acel oras, am sa fiu atent sa ofer posibile repartii economice prin efectuatul de cumparaturi in diverse locuri unde se vand produse de consum cat se poate de dezirabil si recunoscut calitative de acolo.

    RăspundețiȘtergere