miercuri, 1 iunie 2011

1 iunie

        Nu, nu e de ziua copilului. (Imi zic totusi La multi ani!)
        De 1 iunie, in sudul Frantei, 9 grade. In mod normal ar trebui sa fie cam cu 30 mai mult. Francezii, panicati si disperati ca dupa un cutremur. Mi-aduc aminte ca odata a nins mult in Irlanda, si s-a pus ceva zapada, vreo 20 de cm. Irlandezii, la fel. Palizi, speriati, nu stiau incotro s-o apuce. Acum vreo 8 ani, in Spania, in 2 ianuarie, faceam baie in Mediterana. Erau vreo 28 de grade. A doua zi dupa revelion.
        Avem o tara binecuvantata. Echilibrata. Cu toate la locul lor. In "toate" nu includ bineinteles oamenii care ne trag in jos. Fara extreme. Conditii ideale pentru un trai decent. Nu-i asa ca omul sfinteste locul?

8 comentarii:

  1. Asta e motivul pentru care imi plac Dejul si Bucurestiul :))

    Desi probabil tu erai ironic. :-?

    Daca stai sa te gandesti... la noi... in cazul unui viscol d`ala de proportii, avem echipamente si tot ce ne trebuie. Si... parerea mea e ca se lucreaza in astfel de cazuri.
    Doar ca prea multi oameni se plang... si asta ne trage mai mult in jos: nemultumirile.

    Parerea mea :-"

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul sfințește locul și schimbă calendarul. 2 februarie e a 33 - a zi duă revelion dar dacă zici tu că l-ai sărbătorit în 1 februarie c-așa-i în Spania, te cred :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Zodrac: da, ai prins mesajul.
    mea culpa, am corectat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @bia: unde stii tu ca se lucreaza cand e viscol?
    nemultumirile ne-spuse ne trag in jos

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-mi permit sa presupun ca a fost ziua ta pe 1 iunie? La multi ani sanatosi, Raul, chiar daca n-am dedus eu corect, adaptezi tu la data cea buna.

    Cat despre finalul tau interogativ ... vorba asta mi-a spus-o si mie un Ardelean cand i-am zis ca mi-e dor de Cluj. Si aveti dreptate, tu si Cipri. Unii oameni chiar sfintesc totul in jurul lor, tare pacat ca oamenii astia parca sunt din ce in ce mai rari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da...tara noastra are de toate...nefericirea este ca ne batem joc...si nemultumitului i se ia darul...
    Numai bine RAUL!

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi de cand ma stiu s-a lucrat pe viscol :P

    RăspundețiȘtergere