duminică, 10 aprilie 2011

Ne fura padurile, partea a II-a

           Azi, de la ora 18, in cadrul emisinii Romania, te iubesc! se va vorbi din nou despre PROBLEMA padurilor din Romania.
           Sunt curios daca in urma emisiunii cu aceeasi tema de acum cateva saptamani cineva din guvern, minister sau din politica a luat atitudine. Si daca au reactionat, impotriva a ce au facut-o? Impotriva celor care fura padurile sau impotriva celor care vorbesc despre asta?
           Eu nu pot pricepe un fapt. Sa furi consecvent copaci dintr-o padure, e una. Sa furi consecvent, ani de zile, padurile dintr-o tara, e cu totul alta poveste. Si daca ai tupeu sa furi sute de mii de hectare de padure, care e in acelasi loc de sute de ani si care se vede si din avion, atunci furtul unor bani pe care nu-i vede si nu-i stie nimeni e o simpla joaca.
           In ce si in cine sa mai credem, daca cei care ar trebui sa ne apere, ne fura ziua-n amiaza mare?

P.S. apropo de titlu, nu vor fi multe parti, pentru ca nu mai sunt multe paduri.

7 comentarii:

  1. Eu cred ca nu trebuie sa ne incredem in nimeni! :) Eventual sa ne incredem in noi dar si asa e riscant pentru ca uneori facem ceea ce nu vrem sau ceea ce nu ne reprezinta! O duminica frumosa Raul!

    RăspundețiȘtergere
  2. bineinteles ca vor reactiona, probabil multi dintre ei vor cere detalii despre subiectele abordate in emisiune, pt a stii la cine sa mearga sa-si ceara dreptu'(in schimbul a ceea ce stiu), apoi vor veni sa ne spuna ca autoritatile statului imcearca sa-si faca datoria, dar cei care fura sunt foarte bine organizati si nu reusesc sa ii prinda.
    eu sunt convins ca "exploatatorii" de lenm, de la noi, au au descoperit tehnologia care face lucrurile invizibile, pentru ca altfel nu-mi explic cum camioane si utilaje de zeci de tone nu sunt vazute de nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi cer scuze, am inteles gresit, cred ca emisiunea se va difuza saptamana asta, adica pe data de 17. imi cer scuze, desi nu cred ca am indus in eroare multa lume, in afara de Alice si Cristi nu prea intereseaza problema padurilor

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei da , chiar crezi că nu interesează , eu cred că pe toti ne interesează chiar dacă din motive diferite .
    Dar pur şi simplu te lasă fără cuvinte . Nu ţi s-a întâmplat să nu ai replică la câte o faptă ce te lasă mut de uimire ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vrut să mă uit la emisiune dar din păcate am găsit o emisiune mai interesantă pe TVR. Liiceanu și Pleșu discutând despre Cioran. de neprețuit.

    RăspundețiȘtergere
  6. scuze pentru off-topicul de mai sus

    RăspundețiȘtergere
  7. @Zodrac: nu-i bai. uita-te si la Cioran, dar da o geana si pe geam, vezi, mai e aer?

    RăspundețiȘtergere