vineri, 15 aprilie 2011

Explicatie preluata

        Ca raspuns al meu la intrebarea ce fac eu in calitate de roman, in legatura cu articolul de mai jos cu titlu asemanator, imi permit sa preiau un text de pe blogul unui doctor psihiatru: "...cat de bolnava este tara, chiar in fibra ei, daca unii din cei mai altruisti oameni, ca de exemplu Raul Ghiran, VP la mine pe blog, care nu stiu exact ce meserie are, dar efectiv, isi da sufletul la el pe blog pt. tara lui natala, si nu mai stie ce sa faca ca sa o ajuta in modul cel mai onest si sincer, si este si talentat comunicator ca pune mereu punctul pe "i" si este franc, onest, si cinstit, si totodata de un caracter ireprosabil, si mai stie si limbi straine, si ar face ORICAND cinste si MAE-ului si oricarui minister posibil aplicabil meseriei sale in post  direct de consilier, chiar vice-prim ministru, in ciuda varstei lui tinere, si nu numai atat, el este in stare sa ANTRENEZE in mod EFECTIV CONCRET, prin exemplu, si alti oameni capabili care sunt din fire mai lenesi, si sa ii faca sa uite de lenea lor si sa inceapa si ei sa se gandeasca la metode simple si concrete cum si ce ar putea sa faca si ei de ori unde or fi, deci este un bun motivator (nu motivational speaker, dar bun motivator de teren), ii mai indeamna pe altii tot prin exemplul sau, sa se perfectioneze in continuare, pai el ar fi bun dpdv teoretic si de Vice-Chancellor la University College din Oxford, si uite ca lui sau oamenilor de felul lui nu i se ofera oportunitati concrete in Romania. Si asta este clar si limpede ca buna ziua..."
       
          Textul este preluat de pe blogul  http://eucraciun.blogspot.com/.

12 comentarii:

  1. Ce-i drept va stiti din frageda pruncie si stie exact cum esti tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-as vrea sa comentez prea mult, dar sunt de acord cu ce spune respectivul doctor psihiatru la modul general pentru ca la modul special nu-mi pot da inca cu parerea. Pana acum, din cele cateva postari pe care am avut ocazia sa le citesc eu am inteles faptul ca ai o suparare profunda si clara pe tot ceea ce inseamna Romania asta pentru ca te dezamageste prin oamenii ei, prin legile ei, prin multe lucruri.......O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. @zodrac: ce sa inteleg din comentariul tau?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Sorin: sa zicem ca nu a spun nimic gresit. tu ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alice: suparare am. dar am si o dorinta de mai bine. pentru ca avem cu ce sa avansam

    RăspundețiȘtergere
  6. @Zodrac,poate nu stie cum e Raul dar are dreptul sa-si spuna parerea asa cum si tu ai avut-o.Crezi ca e prea ofensator pentru tine ca acel domn are aceleasi drepturi ca si tine?Intreb, sa nu sari pe aici , ca doar intreb.Nu e nevoie sa te simti atacat

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ana Maria: poate zodrac nu raspunde, dar imi permit sa o fac eu in locul lui. NU EU i-am spus acelui doctor sa sau ce sa scrie despre mine. ma cunoaste strict prin prisma blogului. nu cred ca avea nici un interes decat sa-si spuna parerea. si ce daca eu am considerat potrivit sa pun pe blog asta? daca am determinat pe cineva sa spuna ceva bine despre mine, am facut-o prin corectitudine, sinceritate si putin suflet.

    RăspundețiȘtergere
  8. si esti si modest, atat de modest incat cred ca nutresti sentimente pentru tine. Narcise, el te cunoaste prin ceea ce-i lasi lui sa te cunoasca, asa cum ne lasi pe toti ceilalti. Nimeni nu te cunoaste mai mult decat vrei tu sa te cunoastem. Atat de simplu...

    RăspundețiȘtergere
  9. @TOTI: ma simt dator cu o explicatie: intr-adevar nu il cunosc pe Raul Ghiran decat prin prisma blogului si a catorva comentarii pe care le-a facut el la mine pe blog. In mod realist nu exista o relatie de evaluator-evaluat intre el si mine, desi eu ma consider, (fara falsa modestie aici), un EXPERT EVALUATOR DE OAMENI (in principal adulti) datorita meseriei mele. Nu este INTOTDEAUNA ETIC si nici prea intelept sa te grabesti sau sa te aventurezi chiar sa ii comunici unui necunoscut ce crezi tu despre el/ea, ba chiar sa ii mai dai si sfaturi uneori, sau sa ii reprosezi alteori niste chestii. Dar cine a zis ca eu oi fi un mare "intelept" sau oi fi chiar asa de ETIC, mai laes pe TIMPUL LIBER, off serviciu si fara ca sa existe o relatie CONSTRANGATOARE de evaluator-evaluat intre mine si Raul Ghiran ?

    Eu am scris ce am scris perfect sincer si spontan, ceea ce intr-adevar tind sa fac mai intotdeauna cand scriu ceva pe bloguri, dar asta nu insemna ca m-am repezit sa trag aceste concluzii. A durat chiar MULTA multa vreme de interactiune cu Raul prin bloguri si de educatie personala ca sa imi iau eu inima in dinti sa spun/scriu asa ceva, deci a fost un proces DELIBERATIV, gandit, din partea mea. Acum ma putreti toti acuza de oarecare parsivenie sau urmarirea vreunui interes personal. Daca ar fi fost asa, eu nu eram in situatia in care sunt azi, efectiv iar aproape lefter mai degraba decat bogat si/sau recunoscut, gratulat de catre cineva anume. Asta e cu DOUA TAISURI, imi dau seama f. bine: ca daca nu te iei tu in seriuos ca om matur, cine naiba sa te ia in serios pe tine si sa te bage in seama si sa te asculte cand ai ceva de zis.

    In legatura cu acesta IMATURITATE persistenta a mea, care imi este MIE caracteristica pe plan personal, eu nu pot decat sa zic vechiul adagiu: faceti ce va zice preotul (tata, mama, eventual medicul), nu ce face el/ea ! (Asta inteles dacaa titusi aveti cata ceva INCREDERE in mama sau in tata sau in medic, sau chiar in preot !)

    RăspundețiȘtergere
  10. (continuare):

    Stiut fiind ca sunt medic, (si nu am cum sa APAS "OFF" pe acest buton chiar in timpul liber, deci imi mentin un grad de expertiza profesionala si pe timpul liber), voiam sa adaug ca exista si o chestie secundara mai complicata si in ceea ce priveste relatia medic-pacient care in ultimul sfert al sec. XX s-a deplasat asa principial dinspre o relatie paternalista catre una de oameni independenti autonomi din care unul vine sa cear niste recomandari pt., ceva care il doare, iar, in urma unui schimb de bani, celalat, pe baza expertizei sale, ii da sfaturi, solutii, retete, trimiteri, etc. Dar intre mine si Raul nefiin o asemeanea relatie de medic-pacient, de bani sau interes financiar nici nu poate fi vorba, tot ce comunic eu cu el, fie la el pe blog, fie la mine pe blog, fie chiar ca discutie DESPRE el pe alte bloguri, trebuie inteles ca este facut TOTAL AUTENTIC SINCER si fara NICI CEA MAI MICA UMBRA DE INTERES PERSONAL sau de "motive ascunse" secundare, cum ar fi sa il fac sa se simta el obligat, sau sa il fac sa se simta flatat de acordarea anumitor favoruri, etc. EFECTIV, clar si scurt NU ESTE VORBA DE ASA CEVA.

    Pe mine Raul Ghiran m-a INSPIRAT, la fel cum m-au inspirat si alti cativa blogeri care inca sunt in blogrollul meu de pe blogul BUFARR, ei m-au EDUCAT pe mine MULT MAI MULT deact i-as fi putut educa eu pe ei, eu de AIA i-am ales, ca ei reprezinta chiar Blogeri Mentori (unii ceva mai maturi decat Raul, cum ar fi blogerul operator al Blegoo DOT com de exemplu), sau Incurajatori, (cum ar fi Raul Ghiran pe acest blog, care este ca o SCOALA cu predare prin metoda Socratica, metoda care se gasescte in SUA numai in Scolile cele mai de ELITA acolo, si care NU este incurajata de obicei in invatamantul obligatoriu curent din Romania, din pacate, de m aintreb daca este chiar si CUNOSCUTA de angajatii si contractatii lui MECTS), deci efectiv blogeri VALOROSI pt. mine personal...deci au meritat sa ii observ eu, sa imi formulez idei despre ei, ba chiar sa le mai scriu si in public, chiar daca, recunosc, concluziile mele si determinarile mele NU ESTE OBLIGATORIU sa fie mereu CORECTE, nici nu mi-as putae vreodata permite sa ma cred eu asa de ingamfat incat sa cred ca TOT ce scriu eu are vreo valoare adevarata. Dar totusi o fac, chiar daca uneori pe un ton mai serios, alteori pe un ton mai glumet, AUTENTIC SINCER,

    ESTE INTR-ADEVAR FF GREU sa poti sa exprimi AUTENTICITATEA in SCRIS daca EFECTIV, asa ca mine NU AI TALENT sa te exprimi in scris, iar ORAL, de gen "conferinta", NICI ATAT !

    Eu in real life sunt un "mutulica", stau si ma gandesc ce ma gandesc si pe uram zic si eu 2-3 cuvinte...si de obicei dau cu bata-n balta ! Cam asta e rezultatul concret in VIATA mea REALA !

    RăspundețiȘtergere
  11. @roamsk: iata cum, din nou, prejudecatile construiesc bariere. pt unii, e imposibil sa priceapa cum te poti raporta la cineva/ceva, daca nu ai o relatie directa. la fel cum li se pare imposibil sa inviti un necunoscut de pe strada la o cafea.
    eu trec cu vederea astfel de "pruncisme". daca vreau sa spun ceva cuiva, spun, indiferent daca sunt huiduit sau ovationat. nu joc in piese regizate de altii.
    numai bine, Rudolph!

    RăspundețiȘtergere