joi, 14 aprilie 2011

Ce faci tu in calitate de roman?

         O pauza de 5 minute iti poate schimba viata. A ta si a altora.
         Fiecare in dreptul lui sa se opreasca 5 minute si sa incerce sa raspunda sincer la intrebarea "Ce fac eu in calitate de roman?". Mai departe de afaceri, de hobby-uri, de job-uri, de inaltari si de defaimari, sa intelegem care ne e locul si rolul in societatea romaneasca. Ce facem, practic, pentru Romania? Ce am facut azi, sau ieri, ca cetateni romani, pentru tara in care traim si care are nevoie de actiuni concrete, chiar daca acestea se rezuma la un simplu gest.
         Nu ajunge sa criticam, sa acuzam si sa facem cruci. Nu ajunge nici sa fim in tema cu toate stirile si scandalurile. Nu ajunge sa aratam cu degetul si nici sa ne proclamam unici. Stim bine ca asteptam degeaba ca liderii poporului sa actioneze. Nu ne baga nimeni in seama si nici nu valoram nimic. Pentru ei. Dar pentru noi, fiecare pentru el, sa ne mentinem demni si ambitiosi. Sa nu-i lasam sa creada ca ne-au luat si sufletul si mintile.
       
         Cu respect si apreciere va invit sa spuneti ce faceti voi in calitate de romani.

12 comentarii:

  1. Tot ce pot să fac e să-ncerc să mă menţin om.
    Om este cel mai greu să fii.
    Răutatea, ipocrizia, superficialitatea, sunt chestii neomeneşti. Asta din punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bianca D: de-oi fi sanatos, urmeaza un post si despre calitatea de om. bineinteles ca inainte de a fi roman trebuie sa fii OM

    RăspundețiȘtergere
  3. ...muncesc cinstit si incerc sa-mi fac viata cat mai usoara de pe urma acestei munci.eu cred ca asta-i rolul meu in societate, daca individual ne merge bine, sunt convins ca treptat ne va fi mai bine si ca societate.
    eu cred ca s-ar mai impune o intrebare pe langa aceasta: "Ce sa nu fac eu in calitate de roman?", asta referitor la greselile pe care le facem zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  4. apropo, raspunsul tau la aceasta intrebare care ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  5. @cristi: sa nu facem ce ne distruge ca oameni, in primul rand si apoi ca si popor. decat asa, mai bine nu facem nimic

    RăspundețiȘtergere
  6. @raul: la asta ma refeream si eu cand propuneam cea de-a doua intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  7. CE 5 minute mai, ca la mine a durat cateva ore ca sa fac ultimul post, in care am rezolvat si urmatoarele lucruri:

    1. vorbit fata de seminaristii romani
    2. educatia sexuala la poporul roman
    3. ridicarea probelemelor de legislatie de protectie a persoanelor abuzate din Romania
    4. motivarea tineretului sa se lase de prostii si de filozofii si sa inceapoa sa invete definitii simple stiintifice, si totodata sa isi reverse frustrarile prin imagini de muzica si filme frumoase si linistitoare si sa nu mai dea in cap la oameni pe strada
    5. darea in gat a unui schzofren colaborator de pe wikipedia romana
    6. exercitii de relaxare si mtivatie oersonala fata de Dl Baconschi, MAE , care SI LA EL vad ca TOT de la Freancezi i se trage cam totul

    Nu stiu ce am mai zis acolo, dar sa sti ca te-am propus si pe tine pe post de consilier la MAE sau ca Vice-chancellor la Oxford, eu i-am zis lui Baconschi direct, ori te alege el consilier,m ori o sa i te fure Oxfordul

    Am criticat nepotismul si favoritismul la incadrerile de la MAE, i-am dat exenmpolu de discurs nou pt tara ca sa remonteze pe Romanii din Romania si sa ii linisteasca pe cei din exterior ca au incept sa fie cam disperati fata de el toata lumea , etc !

    NUMAI DESPRE CAINII VAGABONZI NU AM VORBIT EU ACOLO, SI ASTA MAI LIPSEA SA AM GRIJA SI DE CAINII VAGABONZI !

    Sii-ma mai si priomis lui MAE ca le gasesc speech-writer pt Baconschi si pt viitorulk Romaniei importat direct din america care sa fie si ieftin.

    La0m mai indemnat sa isi imbunataresca site-ulk si sa dea niste posturi la niste grafici designeri IT cu pla direc de catiune ce site sa ia ca eexemplu.

    LE-AM DAT MURA IN GURA TOTUL LA TOTI, SI AM VORBIT CU TOTI CHIAR DE PARACA ERAU COPII DE LICEU, si DE FAPT ASA SI SUNT GUVERNATII ACTUALI (MAJORITATEA) din Romania.

    Nu am uitat sa amintesc si de Dl Iliescu, ca sa nu se simta si el parasit !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ba i-am laudat lui Iliescu si cuvintele pe care le-a folosit in lb engleza, desi toti radeau de accentul lui. CE , asta conteaza la un presedinte de tara accentul sau CUVANTUL/IDEEA DE BAZA pe care vrea sa o transmita ? Bila alba pt. Iliescu la faza asta fata si de Romania, polus UE, plus SUA/NATO/Bush.

    Plus ca am pus numai linkuri relaxante si frumoase, potrivite pt tineretulk mai intelectual din Romania, aia mai dotatii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca la postul asta am muncit cel mai mult, ca eu pe celelalt le scriam automat, ca erau idei vechi, la asta am bagat si niste idei noi, si am mai facut subtil si un pic de lobby romanesc fata de Americanii adevarati.

    SI CINE E DE VINA ? ROMEO PLUS RAUL SUNT DE VINA !

    RăspundețiȘtergere
  10. recomand tuturor articolele dr-lui Craciun. sunt foarte utile si contin multe sfaturi si idei bune.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bianca Dobrescu - Dacă nu am avea și aceste însușiri pe care le-ai enumerat mai sus nu am știi să facem diferența dintre bine și rău. Și crede-mă sunt foarte omenești, pentru că animalele fac totul în două scopuri: apărare și supraviețuire. Răutatea e caracteristică omului.

    Și ca să revin la topicul articolului trăim ca să supraviețuim și încercăm să evadăm, din când în când. Nu trebuie să facem lucruri mari ca să ridicăm România pentru că o piramidă fără bază e sortită prăbușirii, trebuie să conbstruim baza. Să începem cu lucruri mici. Să aruncăm gunoaiele la tomberon și atunci când nu ne vede nimeni, să protejăm natura că este cea mai mare avuție pe care o avem, să înlăturăm lucururile rele de la rădăcină nu doar să le acoperim cu ceva frumos și să pută în continuare și altele mici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce fac eu in calitate de roman? O intrebare cu dublu sens:
    1) ca simplu locuitor al tarii? - Suport traiul
    2) ca roman patriot, educat, cu loc de munca si fara perspective de viitor aici? - Incerc sa-i educ pe altii sa fie oameni si sa aiba bun simt oriunde s-ar duce!

    RăspundețiȘtergere